Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregovori o INI

Linić: MOL nije odgovoran partner, a Milanović ga je oduvijek štitio

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.07.2014.
u 17:43

Linić smatra da je proračun neodrživ jer nije došlo do gospodarskog rasta i novih investicija

Bivši ministar financija Slavko Linić u emisiji Hrvatska uživo HRT-a komentirao je najave Vlade o novom rebalansu proračuna.

 - Mislim da ne trebamo strahovati od bankrota države jer je tržište kapitala još povoljno, ali mislim da će doći do daljnjih zaduživanja, povećanja deficita i teških odnosa s Europskom komisijom, rekao je Linić.

Smatra da je proračun neodrživ jer nije došlo do gospodarskog rasta i novih investicija.

 - Vidim da vlada još nije pokrenula krupne projekte u infrastrukturi i energetici te se odustalo od predstečajnih nagodbi pa je očito da sam bio preoptimističan, rekao je Linić i dodao kako Vladu ništa

 ne sprečava da ne pokrene investicije.

Napomenuo je kako se Vlada više ne može više izvlačiti.

 - Neodgovornost vlade i pojedinih ministara, veliki je problem naglasio je i dodao kako se najavljenim mjerama štednje neće postići željeni rezultati.

Osvrnuo se i na zadnji krug pregovora s MOL-om

 - MOL nije odgovoran partner,a premijer koji mu je blizak, oduvijek ga je štitio iz meni nepoznatih razloga pa je čak s pregovora maknuo mene. Sa MOL-om očito više nema pregovora, treba uložiti previše novaca koje MOL nema te traži vrijeme da preproda svoje dionice.

>> Ekskluzivno: Transkript tajne snimke sastanka Vlade i MOL-a!

Komentara 30

KN
knezica
18:41 30.07.2014.

Ovaj kao da je iz Vlade otišao prije 10 godina, a ne prije samo dva mjeseca??? Pa ti si jedan od najvećih krivaca, imao si jedno od najvažnijih ministarstava, a jedino što si napravio u svim svojim mandatima je totalno upropaštavanje i zaduživanje Hrvatske. Prema mom skromnom izračunu, Linić je zadužio Hrvatsku u vrijeme Račana i sada ukupno oko 30 milijardi eura... A bio je ministar svega 4 godine u oba mandata zajedno! A što se tiče INE, Linić, Mesić, Račan, Jurčić i Tomislav Dragičević su prodali 25% plus jednu dionicu za bijednih 505 milijuna dolara i dali Mađarima mnogo veća upravljačka prava i tu je korijen zla. Samo Bijele noći u Sibiru koje su prodali za par desetina milijuna dolara do sada su donijele između 15 i 20 MILIJARDI eura!?!? Ti si otkrio i povlaštene informacije o naftnim poljima u Siriji, koja su sada izgleda zauvijek izgubljena, jer je ova bezglava i lopovska Vlada dala potporu mudžahedinima i talibanima protiv Assada!!!Ti si glavni ortak u tom poslu Liniću.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
18:06 30.07.2014.

Linić smatra da je proračun neodrživ jer nije došlo do gospodarskog rasta i novih investicija __________________________________________ Tip koda se javlja nakon 5 godina , pakritizira, a sve su ovo danas njegova djela..

ZA
zagreb1111111111
18:14 30.07.2014.

Pa tko još puši te malumne političarske laži .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije