Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno

Linić izgubio spor protiv Indexa. Sinčić: Tužio je medije, to je kukavički čin

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
30.01.2015.
u 15:14

Na objavi presude bili su i članovi Pokreta odbora i Živog zida predvođeni Slavicom Šotom i Ivanom Viliborom Sinčićem koji su presudu nazvali pobjedom

Slavko Linić, bivši ministar financija, zasad nepravomoćno , izgubio je na Općinskom sudu u Rijeci spor protiv Index promocije, nakladnika portala Index, u kojem je zbog povrijeđenog časti i ugleda tužbom tražio naknadu štete od 50 tisuća kuna, a prema presudi dužan je platiti i sudske troškove od 9800 kuna. Linić je Index tužio zbog teksta objavljenog u  studenome 2013. ,koji je  Index prenio od Hine, a u kojem se izvještava o,  od udruge  Pokret otpora - Riječani protiv korupcije  postavljenom transparentu u  Starčevićevoj ulici u Rijeci. Na transparentu su bile fotografije deset osoba iz riječkog političkog i gospodarskog života te pravosuđa koje je Pokret prozvao za umreženost u korupciju pod mentorstvom S.Linića što je bivši ministar doživio kao insinuaciju da je on "šef mafije".

Tužbeni zahtjev , obrazložila je sutkinja Ana Pirc, odbijen je iz nekoliko razloga . Sud je ustvrdio da se radi o "čistoj" informaciji o događaju, bez komentara, postojao je , s obzirom na visoku funkciju tužitelja u izvršnoj vlasti, opravdan interes javnosti za njenim objavljivanjem jer se radilo o tome da skupina građana ukazuje na njegovo djelovanje, a sud je procijenio i da je nakladnik  postupao u dobroj vjeri.

Na objavi presude bili su i članovi Pokreta odbora i Živog zida predvođeni Slavicom Šotom i Ivanom Viliborom Sinčićem koji su presudu nazvali pobjedom i najavili daljnju borbu protiv korupcije, kao i razotkrivanje drugih  Linićevih "grijeha".

- Umjesto da tuži  Pokret otpora koji je postavio transparent , Slavko Linić tužio je medije, to je kukavički čin -  rekao je Sinčić.

>> 'Konačno je Pokret otpora dobio prostora i priliku reći tko je Linić'

Komentara 14

AN
antonelić
15:24 30.01.2015.

da li te je sram slavko svojih postupaka ? .... da li te se srame tvoji pajdaši vlado šepčić , komadina , denona , obersnel ... ? ili još vjeruju u tebe ? svi zajedno pogledajte oko sebe što stete stvorili u 24 godine na vlasti ... sramotno ...

ČS
Čuvaj se senjske ruke
15:54 30.01.2015.

Ovaj čovjek je bez srama, vjerujte.

CI
cicibela
16:16 30.01.2015.

Zanimljivo, Linić ne tuži Slavicu Šotu koja je u jednoj TV emisiji donijela hrpu dokumentacije kojom optužuje Linića za kriminal. Još zanimljivije je da DORH ništa ne poduzima po tom pitanju. Najprije treba suditi Mladenu Bajiću, pa onda svima iz njegovih ladica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije