Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reforme

Linić: Građani neće biti pogođeni mjerama štednje

Slavko Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
18.04.2014.
u 10:15

Šuker je odgovorio Liniću kako je smiješno očekivati da građani neće biti pogođeni

Ministar financija Slavko Linić i bivši ministar iz redova HDZ-a, Ivan Šuker, gostovali su u emisiji Hrvatskog radija ''Poligraf'' te se osvrnuli na mjere štednje koje je najavila Vlada.

– Na građane se odnosi povećanje od 20 lipa na goriva pa to ne bi trebali osjetiti. Što se tiče operatera, promjene će biti na njihov teret, na njihove prihode. Ekonomisti se bave problemima moguće deflacije, takve promjene ne mogu se ugrađivati u cijene, konkurencija je velika, ne bi imali osnove za to. Cijene neće rasti, ne trebate se opterećivati – poručio je Linić naglasivši kako reforme znače stabilnost proračuna.

Šuker mu je odgovorio kako je smiješno očekivati da građani neće biti pogođeni.

– 20 lipa u cijeni goriva nije mali iznos. Klasična potrošnja nakon dosadašnjih reformi nije se smanjila, smanjile su se investicije. Ključni problem nije nominalni iznos deficita nego struktura proračuna i ono što će on donijeti – dodao je Šuker.

Linić je još kazao kako će se ove godine smanjiti potpore iz proračuna jer sve je više mogućnosti za pomoć iz EU fondova te dodao kako Vlada mora pronaći prijelazno razdoblje u oporezivanju nekretnina.

– Moramo uvesti porez na nekretnine i to od 1. siječnja 2016. – rekao je Linić, a Šuker dodao da bi to bio najveći udar na građane.

>>Milanović: Zadovoljan sam radom porezne! Linić: Nema više rezanja

Komentara 39

ME
medjimurje
10:54 18.04.2014.

Izgleda da je taj Linic na necem , bunike mozda ? Zar taj stvarno misli da ce ga neko trpit do 2016 godine ? Takove nebuloze i besmilice sta taj prica se tesko mogu cuti , uvede trosarine i krajnjii korisnici nece biti pogodjeni ???

TP
Tihomir Prdež
10:46 18.04.2014.

Moram priznati da je ministar u pravu. Mjere štednje nas neće pogoditi jer Vlada ne štedi. Pogodit će nas porezi, trošarine i svi mogući nameti kojima se tjeraju investitori i osiromašuju građani.

DU
Deleted user
10:43 18.04.2014.

Ako građani neće biti pogođeni onda se moglo ove rezove i poduplat. Građana je sve manje, sve su jadniji i ništa ih više ne može osobito pogodit, na sve su oguglali, ništa ih ne dira. Jedino bi kakva prirodna kataklizma mogla trgnut ljude iz apatije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije