Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PISMO IZ BIH

Letica: Verbalna hajka na hrvatsku predsjednicu

Kolinda grabar kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2016.
u 18:53

'Izravne kritičke riječi o 'islamu koji se mijenja' u BiH koje je naša predsjednica izrekla u intervju Defense Newsu rezultirale su skandaloznim javnim pismom predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa...', napisao je između ostalog Letica na svom Facebooku

Na hajku na predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja je u intervjuu za Defense News komentirala situaciju u BiH reagirao je analitičar Slaven Letica na svom Facebooku.

Podsjetimo, predsjednica je u intervjuu naglasila problematiku nestabilnosti u BiH, spomenuvši da zemlja nije politički neovisna. Kao prijetnju istaknula je i vjerski radikalizam, odnosno porast pojave radikalnog islama u državi. - Islam koji smo poznavali u BiH se mijenja, postaje radikalniji, posebno u seoskim područjima, mijenja se način života, čak i izgled ljudi u smislu odijevanja i ponašanja i mnogo rigidnije interpretacije vrijednosti islama - kazala je Grabar-Kitarović. Od velike važnosti je održati stabilnost islamske zajednice u BiH i Hrvatskoj te izolirati radikalne, fundamentaliste te antireligijske pojave u BiH.

Izjave o radikalnom islamu zasmetale su BiH voditelju i vlasniku Face TV-a Senadu Hadžifejzoviću koji joj je poručio je da treba poduke iz vjeronauka, nadodajući da ona nije tek obična plavuša, već treba biti "senzualna ličnost".

Na sve to reagirao je Letica.

"Verbalna hajka na hrvatsku predsjednicu KGK

Izravne kritičke riječi o "islamu koji se mijenja" u BiH koje je naša predsjednica izrekla u intervju Defense Newsu rezultirale su skandaloznim javnim pismom predsjednika Svjetskog bošnjačkog kongresa reisa-l-uleme Mustafe Cerića upućenim iz umišljene ćudoredne visine hrvatskoj predsjednici... Ohrabren tim pismom, hrvatsku je predsjednicu na stup televizijskog i virtualnog srama pokušao izvrći nagradama i slavom ovjenčani - prije dvije godine proglašen je "novinarom godine" - televizijski voditelj Senad Hadžifejzović.

Evo kako je - cinično, seksistički, bez trunka poštovanja - u središnjem dnevniku Face TV komentirao tvrdnje hrvatske predsjednice o "drugoj islamizaciji" BiH o kojoj sam jučer nešto napisao na mom zidu: 

"Poruka iz vjeronauka za hrvatsku predsjednicu, drugaricu Kolindu. Osoba može, ali ne može religija postati radikalna. Tumačenja vjera su vam banalna. Ne pristaje vam biti manijakalna niti antiklerikalna. Greška vam je kardinalna, pitajte bosanskog kardinala. Tek poneka plavuša je banalna. Vi morate biti ličnost intelektualna. Vi ste osoba senzualna, naša stanja prema vama su veoma emocionalna. Glede nas Bosanaca vi ste gospođa fatalna, dapače, štoviše, žena idealna. Ne kvarite naša osjećanja, doduše muški orijentalna prema vama. Drugarice predsjednice za mene bi jedan intervju s vama bila zadovoljština nenormalna."

Zanimljivo je, ali i zabrinjavajuće, što spomenuti pisci javnih pisama KGK ne spominju ČINJENICE koje su i njima i europskoj i zapadnoj javnosti i "tajnosti" predobro poznate: da u BiH djeluju tajni i javni centri za novačenje ratnika Islamske države, da u toj zemlji teče proces "druge islamizacije/sunitizacije" iza kojeg stoje Turska, Iran i Saudijska Arabija, da se specifični, jedinstveni, bosansko-hercegovački svjetovni i crkveni islam pokušava kapilarno zamijeniti onim koji se prakticira u Iranu i Saudijskoj Arabiji itd.", napisao je Letica na svom Facebooku.

> > Voditelj iz BiH seksistički prozvao predsjednicu: Drugarice Kolinda, tumačenja vjera su vam banalna, vi ste gospođa fatalna

Komentara 135

ST
Stipan
19:57 03.12.2016.

Predsjednica je rekla istinu o islamu u Bosni , ali nije rekla da je islam ideologija a ne vjera. Možda će to reći slijedeću put .

Avatar Immanuel
Immanuel
19:40 03.12.2016.

Da nije bilo Hrvata ne bi bilo ni BiH

NE
neznamja
19:22 03.12.2016.

Ne dirajte lijepu nasu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije