Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Lesar karikiranjem SDP-ove policijske demokracije zaustavio Peđu Grbina u 'Studiju 4'

02.10.2014. u 12:30

Sarkastično reagirajući na prijedlog da se za referendum smije potpisivati samo u uredima državne uprave, Lesar je zaključio: ''Ma najbolje bi bilo u policijskim stanicama.“ Javna rasprava počela je sinoć porazom predlagača Peđe Grbina. On u debati s g. Lesarom nije uspio obraniti SDP-ov restriktivni prijedlog

Zastupnik u Hrvatskom saboru i član saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Dragutin Lesar sarkastično je sinoć u ''Studiju 4“ reagirao na prijedlog da se za referendum smije potpisivati samo u uredima državne uprave: ''Ma najbolje bi bilo u policijskim stanicama.“

Jednomjesečna javna rasprava o novom zakonu o referendumu počela je sinoć porazom predlagača Peđe Grbina, predsjednika saborskog Odbora za ustav, Poslovnik i politički sustav. On u debati s g. Lesarom nije uspio obraniti SDP-ov restriktivni prijedlog. Čak je i voditeljica Tončica Čeljuska zlovoljno zagunđala na objašnjenje Peđe Grbina da u Hrvatskoj ima dva milijuna elektronički pismenih građana koji će svoj pristanak za referendum moći dati putem interneta, citiramo: u komociji vlastitog doma.

Dragutin Lesar upozorio je na činjenicu da je dosad samo 70.000 pokazalo zanimanje za projekt e-građanin. Lesar je ukazao na razlike u zakonskom tretmanu zahtjeva glasača i zahtjeva političara – i ismijao ih: kada narod želi potpisati za referendum, onda se to smije samo u prostorijama državne uprave i u redovno radno vrijeme činovnika koji tamo sjede, a kada političari skupljaju potpise za svoju kandidaturu na izborima, onda im je to dopušteno na svakom mjestu.

Visokoj razini tolerancije u raspravi Grbin –Lesar pridonijelo je i to što nitko nije spomenuo očitu mogućnost: naša državna uprava možda bi mogla svesti broj potpisa na unaprijed joj zadanu odgovarajuću mjeru.

>>Dubrovnik i Karadžić zajedno u podnevnom dnevniku

>>Novo razdoblje u životu Danka Družijanića

Komentara 20

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
12:54 02.10.2014.

Peđa Grbin, visokoopozicionirani stručnjak za veleprodaju magle.

ZO
zoom
12:54 02.10.2014.

g. lesar daje nadu hrvatskom narodu da i među našim političarima još uvijek ima pametnih i razumnih ljudi! nadajmo se da će razum prevladati i da ovaj nakaradni rigidni boljševički prijedlog zakona o ograničavanju referenduma neće proći te da će narod zadržati svoje prirodno i ustavno pravo na slobodno i neometano referendumsko izjašnjavanje!

DU
Deleted user
13:01 02.10.2014.

Meni se grbin sviđa jedino kad popije i zapjeva !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije