Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi državni odvjetnik

Lesar: Bajić i Cvitan dosad su radili u duetu

Bajić Cvitan
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.02.2014.
u 15:44

Nezavisni Josip Kregar rekao je da mu je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio kako će ga na njegovoj dužnosti naslijediti sadašnji ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan

Dosad su radili u duetu, prateći jedan drugog, ako se to nastavi, onda je to politika kontinuiteta – kratko je jučer komentirao šef Hrvatskih laburista Dragutin Lesar vijest da će glavni državni odvjetnik Mladen Bajić i ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan uskoro zamijeniti pozicije.

Nezavisni Josip Kregar rekao je da mu je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio kako će ga na njegovoj dužnosti naslijediti sadašnji ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan.

– On smatra da bi gospodin Cvitan bio izvrstan kandidat za to mjesto, što je za mene potvrda da će se Vlada požuriti s pokretanjem postupka s obzirom na to da ističu rokovi. Mislim da je to jedno lijepo, dobro, kompromisno rješenje jer je gospodin Cvitan profesionalac koji dobro poznaje odnose u Državnom odvjetništvu, USKOK-u koji je vodio, stanje predmeta, spisa i procesa koji se vode i koji će u toj novoj ulozi imati novu energiju, zamisli i odlučnost da provede ono što se od njega očekuje – objasnio je Kregar.

SDP-ov Šime Lučin rekao je da, ako je točna informacija da Cvitan i Bajić u biti samo zamjenjuju pozicije, misli da to ima "više dobrih nego loših strana". – Prije svega mislim zbog kontinuiteta i stvari koje se rade, pripremaju, barem ono što vidimo iz medija. Jednostavno će se uštedjeti više mjeseci potrebnih da eventualno novi državni odvjetnik, koji ne bi bio iznutra, bude upoznat sa slučajevima i te slučajeve stavi u proceduru. S obzirom na to da se i gospodin Cvitan u dosadašnjem radu pokazao više nego dobar, mislim da je to neka garancija da bi se taj posao u idućem razdoblju mogao dobro obaviti. Ne treba ni zanemariti da će Bajić vjerojatno biti zamjenik, a mislim da bi taj tandem mogao do kraja dovesti dobar dio priča koje su počeli – uvjeren je Lučin.

HDSSB-ov Boro Grubišić primijetio je da Kukuriku koalicija od početka mandata baca probne balone pa sumnja da bi i ovo mogao biti jedan. Stav HDSSB-a je jasan, dodaje, oni smatraju da glavni državni odvjetnik ne smije imati više od dva uzastopna mandata.

– Gospodin Cvitan sasvim sigurno ima svoju osobnost, čuli smo i neke njegove obećavajuće izjave iako rijetko nastupa kao ravnatelj USKOK-a. Nastojim vjerovati da neće biti onih slučajeva koji će ležati u ladicama, zbog čega je Bajić dobio od nekih zastupnika nadimak "stand Bajić", pa valjda i on neće biti "stand Cvitan". S obzirom na to da uvijek nešto novo donosi nešto bolje, nadamo se i svi skupa nečemu boljem – kaže Grubišić.

U HDZ-u su nam rekli da neće ništa komentirati dok se ne objavi službena odluka te dok stranka ne donese službeni stav.

Mirela Holy rekla je da misli kako bi bilo dobro kada bi imali kvalitetnu varijantu odabira između više kandidata koji ne moraju svi nužno dolaziti iz sustava.

– Mislim da je pozitivna, ako je točna, vijest da Bajić neće biti državni odvjetnik zato što smatram da na tako važnoj dužnosti doista treba ograničiti trajanje mandata na maksimalno dva jer, ako se radi odgovorno, taj posao ljude troši. Što se tiče gospodina Cvitana, nemam puno informacija o njemu, nisam imala prilike surađivati s njim, ali neke informacije koje sam čula su pozitivne – kazala je Holy.

>> Kregar: Bajić mi je potvrdio da je Cvitan novi državni odvjetnik

Komentara 7

Avatar ciril
ciril
16:04 26.02.2014.

Ovo su hrvatski Putin i Medvedev. Smjenjuju se i postavljaju po starom komunističkom običaju.

DU
Deleted user
16:01 26.02.2014.

Nije sija nek je vrat....

KA
kafka
16:17 26.02.2014.

Nije šije neg' je vrat. A tko će preispitati rad g. Bajića??? .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije