Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet u stroju

Legendarna 108. brigada ZNG-a proslavila 25. obljetnicu

Slavonski Brod: Svečano postrojavanje 108. brigade povodom 25. godišnjice formiranja
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
26.06.2016.
u 15:10

Ratni put boraca ove legandarne postrojbe bio je na svim hrvatskim bojištima te onom u Bosanskoj Posavini

Svečanim postrojavanjem nekadašnjih pripadnika jučer (nedjelja) je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH i Vrhovne zapovjednice oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović u Slavonskom Brodu obilježena 25. obljetnica utemeljenja 108. brigade Zbora narodne garde.

Ratni put boraca ove legandarne postrojbe bio je na svim hrvatskim bojištima te onom u Bosanskoj Posavini.

- Prvo okupljanje brigade bilo je 28. lipnja 1991. godine u Podcrkavlju. Odaziv na mobilizacijski poziv bio je čak 84,8 posto, što je najbolji pokazatelj koliko su ljudi tada bili spremni braniti Hrvatsku - podsjetio je jedan od ratnih zapovjednika brigade Vinko Štefanek.

Kroz 108. slavonskobrodsku brigadu prošlo je 5.500 pripadnika, poginulo ih je 181, a ranjeno njih 850. 

Komentara 12

BA
baksi
18:31 26.06.2016.

Kreni gardo bandu gazi

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
18:50 26.06.2016.

Baranjac to su bili branitelji prvi koji su stali u obranu drzave ,suprostavili se jakom neprijatelj skoro bez oruzja,ali sa velikim srcem ,oni se nisu borili za mirovine (bar vecina njih)nego samo da obrane svoju zemlju ,grad ,obitelj,vecina njih i dan danas prezivljavaju i rade djele istu sudbinu sa svojim gradjanima.Gurnuti su u stranu zaboravljeni jer od velikih"domoljuba" kojima su bitne

Avatar Jmslbrod
Jmslbrod
05:23 27.06.2016.

Tragac vjerovatno si bosanac,pa sto nisi osta i branio svoju zemlju,nego si pobjegao u Njemacku ,a mi ionako nemamo nista sa bosnom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije