Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIGILARE UPOZORAVA

Srbijanski ministar Dačić kleveta blaženog kardinala Stepinca

Alojzije Stepinac
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
30.07.2016.
u 08:24

Vigilare od srbijanske Vlade i Veleposlanstva Republike Srbije u Hrvatskoj zahtijeva službenu ispriku svim katoličkim vjernicima i hrvatskom narodu u cjelini

Udruga Vigilare pozvala je širu hrvatsku javnost da reagira na nedavne istupe visokih državnih dužnosnika Republike Srbije, posebice ministra vanjskih poslova Ivice Dačića, u vezi poništenja presude zagrebačkom nadbiskupu i kardinalu, blaženom Alojziju V. Stepincu izrečene 22. srpnja 2016. na Županijskom sudu u Zagrebu.

Skandalozne izjave srbijanskog ministra Dačića teško su uvrijedile i oklevetale blaženog Alojzija Stepinca, nazivajući poništenje njegove presude na montiranom sudskom procesu 1946. god.rehabilitacijom NDH, nazivajući ga ratnim zločincem koji je blagoslivljao genocid, i podmećući mu riječi koje on nikada nije izgovorio (već jedan visoki dužnosnik kvislinške NDH).

Kardinal Stepinac otvoreno se suprotstavljao svim totalitarnim režimima i osobno pomagao u spašavanju tisuća ljudi, među kojima je bio i velik broj građana srpske nacionalnosti, izlažući time i sebe životnoj opasnosti.

Posebno je provokativno što država koja rehabilitira stvarne ratne zločince i suradnike nacifašističkih režima, šalje službene dopise prepune takvih laži, povijesnih izmišljotina i besmislica.

Zgroženi navedenom retorikom, Vigilare od srbijanske Vlade i Veleposlanstva Republike Srbije u Hrvatskoj zahtijeva službenu ispriku svim katoličkim vjernicima i hrvatskom narodu u cjelini.

Usput, Udruga podsjeća na poruke kardinala Stepinca iz travnja 1941. koje se nalaze ovdje ovdje.

>> Nikolić o poništenju presude Stepincu: 'Hrvatska zatrpava jamе u kojе su ustašе zakopavalе Srbе'

>> Evo kako su povjesničari komentirali poništenje presude Alojziju Stepincu

Komentara 28

ĆU
ćuprija
08:43 30.07.2016.

srbi nikako da shvate da ih se više ništa ne pita u Lijepoj našoj ... manjinski su takozvani narod(divljaci) čak i na kosovu ... surova stvarnost za srbe ... mi sad sviramo a oni igraju ...

Avatar @proma_trač
@proma_trač
10:03 30.07.2016.

Kokoši kokodaču jer ne znaju drugačije. Treba ih samo ograditi i pustiti nek i dalje kokodaču.

FO
ForeignLegion1987
09:54 30.07.2016.

ma koga uopce briga sta kaze,,,klempo,,,dacic i vojvoda vucic i vojvoda nikolic,,,oni su nebitni za nas nitko i nista ali protivb vojvode vucice i vojvode nikolica trebna da se podigne optuznice za ratne zlocine,,,jer su zajedno sa svojim vojvodom seseljem ,,,harali ,,,hrvatskom 90-tih...sta se ceka sa optuznicom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije