Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rebalans proračuna

Lalovac najavio mjere za blokirane i porezno rasterećenje

Boris Lalovac
Marko Lukunić/PIXSELL
19.08.2014.
u 11:35

Neće biti linearnog smanjivanja plaća, ali će se taj sustav morati preispitati, komentirao je Lalovac.

Ministar financija Boris Lalovac najavio je smanjenje plaća u državnom i javnom sektoru ali i najavio porezno rasterećenje za srednji sloj, javlja HRT. Povećao bi se neporeziv dio primanja što bi na kraju moglo dovesti do većih plaća. Izradit će se i paket mjera za 150 tisuća blokiranih građana.

– Nastojat ćemo smanjiti porezno opterećenje i za građane i za gospodarstvo i na taj način proširiti poreznu bazu da više ljudi sudjeluje u plaćanju poreza kako bi dobili pozitivan efekt na proračun – izjavio je Lalovac za HRT. Dodao je kako je 31 milijarda kuna prevelik iznos u šestoj godini recesije - neće biti linearnog smanjivanja plaća, ali će se taj sustav morati preispitati.

Ove najave komentirao je bivši ministar financija Ivan Šuker (HDZ).

– Ovo je prije svega priznanje da su vodili totalno krivu poreznu politiku - nakon greške s PDV-om, pa sa smanjenjem i povećanjem zdravstvenog doprinosa, sada priznaju da su bili u krivu i glede poreza na dohodak – rekao je Šuker.

>>'Kredite sam vratila, ali ne mogu više plaćati mirovinsko'

>>Gotov godišnji, u Vladinu fokusu rebalans proračuna

Komentara 3

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
18:11 19.08.2014.

...najavio mjere...

SP
spirajzlin
12:15 19.08.2014.

istina je - vodili su krivu politiku...ta politika je samo plod politike koju je vodio šuker...beskonačno zaduživanje za crne fondove podobnih...

PS
Privatni sektor
01:17 21.08.2014.

Ajde se prestanite igrati i smanjite opterecenje optimizacijom javnog sektora. Ima vas 50% previse i neizdrzivi ste nama koji vas godinama moramo hraniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije