Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ladislav Iličić

Boris Jokić nije jedini u Hrvatskoj koji nešto zna o obrazovanju

ladislav iličić
26.05.2016.
u 15:38

Za Ilčića tripartitna vlada nije realna opcija.

Ladislav Iličić, predsjednik stranke HRAST, članice vladajuće Domoljubne koalicije koji je u III. izbornoj jedinici osvojio 2930 glasova (5,79%), gostovao je u Studiju 4 HRT-a.Komentirao je  razvoj događaja vezano za reformu kurikuluma i rekao da se radi o dramatičnoj situaciji punoj emocija, a tako ne bi trebalo biti. 

"To je velika stvar koja se radi više godina, i u tom slučaju treba biti otvorena duha. Boris Jokić je bio vrlo isključiv i to me žalosti. SDP, koji ga je imenovao više nije na vlasti i s tim se Jokić mora pomiriti ", poručio je Ilčić.  "Nije on jedini u Hrvatskoj koji nešto zna o obrazovanju. Nakon emocionalnih istupa gospodina Jokića, tek danas se može čuti mišljenje nekih drugih znanstvenika", dodao je.  

Nije zadovoljan suradnjom unutar Domoljubne koalicije jer, se Savjet za suradnju nije sastao dva mjeseca. Stari funkcioniraju na Vladi između HDZ-a i Mosta, ali sa svime nisu upoznati ostali koalicijski partneri, kazao je Ilčić te najavio kako će se Savjet od 1. lipnja sastajati svake prve srijede u mjesecu. Govoreći o mogućoj suradnji SDP-a i Mosta, kazao je kako su razlike između tih dviju opcija sve vidljivije - "SDP nastupa partijski, a Most je otvoren i reagira na argumente". 

Govoreći o odnosima s Božom Petrovim, Ilčić je rekao da su ti odnosi odlični. Uvjeren je da će se takva suradnja i nastaviti. Za Ilčića tripartitna vlada nije realna opcija.

>> Jokić odgovorio ministru Šustaru nakon što nije prihvatio ostavku ekspertne skupine: Nije ovo tržnica!

Komentara 29

Avatar abakus
abakus
17:38 26.05.2016.

Pitanje koje postavljam javno novinarima Večernjaka: Zašto u Večernjaku nije izašao ni jedan jedini od tisuća negativnih kritičkih osvrta mnogobrojnih stručnjaka koji su jasno i vrlo argumentirano, točku po točku, prokazali Program cjelovite kurikularne reforme kao aljkav, amaterski, nejasan, kontradiktoran i vrlo loš dokument, a koji se svi mogu pronaći na stranici na koju su stigli u okviru stručne i javne rasprave (doduše, tako prikrivenoj da se treba dobro potruditi pronaći je)? Usput, o raspravi nije uopće riječ, jer nigdje dosad nismo vidjeli sučeljavanje mišljenja o tom programu. Isto tako, zahvaljujući glasnom muku naših vrlih medija, koji su čuvari demokracije samo u teoriji, javnost nigdje nije mogla pročitati te negativne kritike mnogih uglednih i vrlo stručnih ljudi osim onih koji su sami krenuli u potragu za njima. Zbog toga raznorazne opskurne osobe i smatraju da mogu iznositi laži kako ta "reforma" ima podršku cjelokupne javnosti. Nema! Upravo suprotno od toga! I da su novinari napravili svoj posao i stvorili uvjete za pravu javnu raspravu, to bi dosad svima bilo jasno.

MA
maliMalecki
18:05 26.05.2016.

Jado jadna...

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
15:55 26.05.2016.

Iličiću, svaka čast na jasno izrečenom stavu. A ovi HDZovci neka se stide. Jad i bijeda kukavna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije