Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ladislav Ilčić:

'Jokić je potpuno nesposoban ravnopravno surađivati, reforma mora ići dalje'

Ladislav Ilčić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
23.05.2016.
u 20:15

Njega su odabrali političari, on je politički odabran, njega je SDP odabrao, komentirao je Ilčić

Član saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu iz redova Hrasta Ladislav Ilčić danas je na televiziji N1 kritizirao voditelja stručne radne skupine za provedbu cjelovite kurikularne reforme Borisa Jokića koji je najavio je da su članovi skupine spremni odstupiti ako ministar znanosti obrazovanja i sporta Predrag Šustar do srijede ne odbaci zaključke Odbora.

– On je današnjim ultimatumom pokazao da rado sluša mišljenje drugih, ali samo ako im je nadređen. Potpuno je nesposoban surađivati s drugima ravnopravno. To je ključni problem. U obrazovanju ne može biti mjesta za isključivost. Na ovoj su javnoj raspravi radili mnogi stručnjaci. Ne može se biti tako isključiv kao Jokić i stavljati ultimatume. To nije pristup u pluralnom društvu u kojem bi ljudi trebali biti željni i voljni saslušati mišljenje drugih – rekao je Ilčić. Komentirajući Jokićevu izjavu da neće pristati na političke ucjene, Ilčić je rekao da je jedini koji postavlja ucjene sam Jokić.

– Njega su odabrali političari, on je politički odabran, njega je SDP odabrao... – rekao je Ilčić. Dodao je i da reforma mora ići dalje, a ako je netko isključiv poput Jokića, da ne treba sudjelovati u reformi.

>> Ilčić: Možda je Hasanbegović trebao ostati samo na osudi fizičkog napada na Tomića

>> Petrov o Karamarku: Mi znamo kako bismo stvari razriješili

Komentara 59

DU
Deleted user
20:52 23.05.2016.

Jokic se ponaša kao razmaženi Suvarov pionir

Avatar arhaika
arhaika
22:06 23.05.2016.

ova reforma je prepisani hnos. nista novo. osim partijske ideoloske obojenosti.

PA
patricword
21:34 23.05.2016.

Troje članova Odbora za obrazovanje traže od ministra da odbaci zaključke toga Odbora Željko Jovanović i Mirando (Mirsda) Mrsić te potpredsjednica Odbora Sabina Glasovac. Ni jedan Hrvat. Pametnom dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije