Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrid

Kurikularna reforma mora se nastaviti, politika je ponovno zakazala plitkim i površnim pristupom

Boris Jokić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
25.05.2016.
u 11:55

Zar ni u čemu ne može biti kontinuiteta?! Pita li se itko od njih kako će 65 tisuća učitelja i nastavnika nakon zadnjih događaja biti motivirani i angažirani da bi mogli obrazovati učenike na drukčiji način i pripremiti ih za budućnost, kaže Irena Petrijevčanin Vuksanović

 HRID podržava nastavak zacrtanog rada na kurikularnoj reformi i protivimo se svakom političkom pritisku na stručne djelatnike uključene u posao kurikularne reforme. Ako se zbog političko – ideoloških rasprava ili onih poput ”naš stručnjak je bolji od vašeg” izgubi još jedna godina, Hrvatska će po tko zna koji put propustiti priliku da poboljša obrazovni sustav, stav je stranke koje se iščitava iz priopćenja što ga potpisuje dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović, predsjednica kluba HRID-i.

"Novi kurikulum, najavljuje se kao promjena dosadašnjeg obrazovnog sustava i nadamo se da barem postoji konsenzus oko toga da je postojeći zastario te neprilagođen današnjem gospodarstvu i društvu.  Apeliramo da se prestane raditi po štetnom principu da sa svakom novom smjenom vlasti započinje „nova era“. Zar ni u čemu ne može biti kontinuiteta?! Pita li se itko od njih kako će 65 tisuća učitelja i nastavnika nakon zadnjih događaja biti motivirani i angažirani da bi mogli obrazovati učenike na drukčiji način i pripremiti ih za budućnost. Da ne spominjemo njihovu potplaćenost i druge aktualne probleme hrvatskog obrazovnog sustava. Politika je opet zakazala sa svojim plitkim i površnim pristupom, dok istodobno druge zemlje ulažući u obrazovni sustav odmiču naprijed.

Hrid će se nastaviti zalagati za reformu obrazovanja, jer je kvalitetno obrazovanje prilagođeno vremenu u kojem živimo i tržištu za koje obrazujemo našu djecu nužno za napredak društva. Posebno stavljamo naglasak na uvođenje pristupa internetu u svim osnovnim i srednjim školama te uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u školama."

>> Jokić se obraća novinarima: Odstupa li ekspertna skupina za reformu?

 

Komentara 4

PA
Patrizzia
14:07 25.05.2016.

Neka kurikularnu reformu odrade stručnjaci - znanstvenici bez šuvarovih repova . Ta reforma treba biti po mjeri svih koji se žele obrazovati u RH ,bez forsiranja YU fašizma i nostalgije za petokrakom .Politika van iz škole .

KA
KaNiDora
14:42 25.05.2016.

Ma strašna jadikovka ... hrvatsko školstvo još nije zaživjelo ni 26 godina od osamostaljenja i prestanite izigravati paćenike jer ste većina nesposobni čuvati tri nacrtane ovčice

TP
trias politica
15:52 25.05.2016.

Da su kukurikovci nastavili reformu, djeca u 1. razredu osnovne bi ponovno postali pioniri, htjeli ne htjeli. Potom omladinci. Sve po već poznatom modelu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije