Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
već šest zainteresiranih

Objavljen javni natječaj za Kupare - Investicija se procjenjuje na 100 milijuna eura!

'07.10.2011., Vojni kompleks Kupari, Zupa dubrovacka - 3 objekta koje je izgradila i koristila bivsa JNA za visoke duznosnike a sad koristi Hrvatska vojska. Objekti su u vlasnistvu Hrvatskog fonda za
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/6
23.05.2015.
u 10:29

Podsjetimo, početni interes za projekt Kupari već je iskazalo 6 potencijalnih investitora: Avenue grupa,Valamar poslovni razvoj, Charisma Hotels Adriatic, Rixos Grupa, Titan nekretnine i Braniteljska zadruga 'Mir'

Raspisan je međunarodni natječaj za projekt Kupari. Natječaj traje do 25. kolovoza 2015. godine, objavio je Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Riječ je o projektu u turističkoj zoni Kupari I površine oko 13 ha, na kojoj je određena ugostiteljsko - turistička namjena izvan naselja s kapacitetom 1500 kreveta i procijenjene investicije približno 100 milijuna eura.

- Iza objave ovog međunarodnog natječaja stoji izniman trud i veliko znanje tima koji je ustrajalo radio na realizaciji projekta Kupari i isti priveo kraju u nešto više od dvije i pol godine iako se procjenjivalo kako će biti potrebne četiri godine.  Natječaj je temeljito i dobro pripremljen, a sve kako bi se udario i temelj za buduće projekte i skratilo vrijeme potrebno za realizaciju ove investicije. Za vrijeme natječaja ponuditelji će moći otkupiti natječajnu dokumentaciju sa svim potrebnim informacijama te isto tako im se omogućuje terenski pregled nekretnina. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donijet će Povjerenstvo sastavljeno od predstavnika Ministarstva turizma, Državnog ureda i Župe dubrovačke - poručio je zamjenik predstojnika Državnog ureda Alen Čičak.

- Raspisivanje ovog natječaja bio je dug i transparentan proces u kojem su sva  tijela uključena u njegovo raspisivanje odradila velik posao. Kupari su pravi primjer kako ćemo stavljati bivšu vojnu imovinu na atraktivnim lokacijama u turističku funkciju te tako ojačavati konkurentnost naših destinacija. Tražimo kvalitetne investitore koji će uložiti u smještajne kapacitete, te tako podići udio hotelskog smještaja, što je i predviđeno Strategijom razvoja turizma. Vjerujem da će odaziv na javni natječaj biti velik i da ćemo pronaći respektabilnog investitora koji će napraviti visokokvalitetno turističko odredište - istaknuo je ministar turizma Darko Lorencin.

Podsjetimo, početni interes za projekt Kupari već je iskazalo 6 potencijalnih investitora: Avenue grupa,Valamar poslovni razvoj, Charisma Hotels Adriatic, Rixos Grupa, Titan nekretnine i Braniteljska zadruga 'Mir'. Državni ured za upravljanje državnom imovinom poziva sve domaće i strane zainteresirane investitore da dostave ponudu za Kupare na adresu DUUDI-ja - Dežmanova 10, Zagreb.

>>Lorencin o Kuparima: Nadam se ćemo kroz dvije, tri godine vidjeti konačan rezultat ove priče

>>Njemački TUI javit će se na natječaj za Kupare, a zainteresiran je i za Brijune

Komentara 10

AN
anticenzura
11:14 23.05.2015.

Braniteljska zadruga 'Mir'. Tko ce ovima dati puste milione za investicije?

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:54 23.05.2015.

kako se nešto može procjenjivati 2 i pol godine?! hrvatskoj treba mehanizam protiv pranja love, mafije i korupcije, sdp nije sposoban to napravit, hdz se zna se što su radili 20 godina - sve osim mehanizma protiv korupcije.

IB
Ivan Basar
12:11 23.05.2015.

Dvadeset godina poslije rata. Da li smo mi stvarno tako bogata zemlja, da li mi stvarno nemamo besposleni, da li je naša medicina, bolnice u tako super stanju, da li su naša djeca sretna, da li imaju budućnost, i kakovu. Dvadeset godina. Hrvatski Sabor, predsjednik Vlade u zatvoru, županica ponosna u svojoj vikendici, a narod gladan, pa i onaj bivši ministar turizma koji danas, vjerojatno jer ništa se ne radi zabadava, zarađuje novac sa Kuparima. A hrvatski narod, dvadeset godina poslije rata još uvijek bez zdrave, aktivne, poštene sposobne politike. Molim. Teška sramota i teret našoj djeci i unučadi sa kreditima i nesposobnošću hrvatske politike, ali aktivne u krađi naroda. Njemačka je do temelja izbombardirana i porušena, tek od 1949/50 godine počela normalno disati, a već 1959 godine dolazi prvi Gastarbeiter iz Italije. Potreba, sada opet, zdrave privrede. Da li je nekog u hrvatskoj politici sram. Neka nam se iz hrvatskog Sabora iznese jedno ime, jedna nada za našu djecu i za našu unučad. Nema, to znamo i mi. To je Hrvatska katastrofa. Jadna naša djeca, ti Kupari, dvadeset godina poslije rata ruševina, da li je nekoga sram. Gdje je svijest hrvatskog naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije