Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽO PETROV:

Kumstvo nema veze s imenovanjem Bukmira, ne bavim se kadroviranjem

Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
24.11.2016.
u 17:11

Predsjednik Sabora poručuje kako treba pogledati rezultate Hrvatskih voda u zadnjih 10 mjeseci

Predsjednik Sabora Božo Petrov na pitanje novinarke HRT-a o informaciji prema kojoj njegov kum, Mario Bukmir dolazi u Hrvatske vode, komentirao je kako nije riječ o zapošljavanju, već o političkoj funkciji zamjena direktora.

– Kumstvo nema veze s ovim imenovanjem, ne bavim se kadroviranjem – rekao je Petrov istaknuvši kako treba pogledati rezultate Hrvatskih voda u zadnjih 10 mjeseci.

Nikola Grmoja ranije je novinarima u Saboru rekao kako nisu potpuno zadovoljni s radom Hrvatskih voda te da smatraju kako ima prostora za restrukturiranje i obračun s koruptivnim radnjama unutar tog poduzeća.

– Na čelnome mjestu namjeravamo ostaviti Đurokovića iz HDZ-a i tu pokazujemo da nam nije važna politička pripadnost i bliskost s Mostom. A zbog kontrole namjeravamo postaviti čovjeka koji se već dokazao na milijunskim projektima, što u realnom sektoru, a i što se tiče europskih fondova, rekao je Grmoja novinarima u Hrvatskom saboru i ujedno objasnio zbog čega je upravo Bukmir kompetentan preuzeti dodijeljenu funkciju.

– Kumstvo s gospodinom Petrovom nema veze s ovom funkcijom. On je prije toga vodio u Metkoviću projekt vrijedan 300 milijuna kuna. Osim toga, radio je i u realnom sektoru te vodio milijunske projekte. Znači, to nema nikakve veze, on je naš čovjek od povjerenja i ima sve stručne kvalifikacije. Most je i u proteklom razdoblju pokazao da smo na većini funkcija ostavili ili kadar HNS-a, SDP-a ili HDZ-a. U nekim se situacijama to pokazalo dobro, a u nekima smo bili prozivani, kao u slučaju Narodnih novina. 

Mario Bukmir javnosti je nepoznat, a ono što je poznato jest da je inženjer građevine s višom školskom spremom koji je radio na projektima u Metkoviću financiranima od europskih fondova. Ujedno je i voditelj projekta ''Metković'' za povlačenje novca iz EU fondova, prenosi Dnevnik.hr.

>> Grmoja potvrdio dovođenje kuma Bože Petrova u Hrvatske vode: Ne radi se o zapošljavanju, nego o političkoj funkciji

>> Grmoja prozvao Vrdoljaka: 'Nazovi V radi neplaćanja poreza'

Komentara 80

DR
drugPlenky
17:21 24.11.2016.

Ha ha ha ha ha pa ovaj lik misli da su svi bedaki

Avatar Zvjerinjak1
Zvjerinjak1
17:26 24.11.2016.

Gospodine Petrov, a tko se onda bavi kadroviranjem? Hoćete nam reći da je pravilnik mijenjan samo za jednog čovjeka, a da to nema veze sa kumstvom. Bar nas toliko poštujte pa nas nemojte smatrati g...... nego što stvarno jesmo.

DO
dobarsavjet
17:21 24.11.2016.

Što je za druge nepotizam, to je za njega normalno samo kada je on u pitanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije