Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije stigla

Kumrovčani čekali predsjednicu, no ona u zadnji tren otkazala dolazak

kumrovec
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/15
22.05.2015.
u 17:23

Domaćice Starog sela ispekle su predsjednici kolače i priredile darove

Poput prvotravanjske šale mještanima Kumrovca zazvučalo je da će predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, danas u 15 sati posjetiti Titovu rezidenciju u Kumrovcu vezano uz otvorenje sutrašnje izložbe "Darovi Josipu Brozu iz Vile Zagorje u Muzeju Hrvatskog zagorja“. Unatoč tome što su je u Titovoj vili čekali i zagorski župan Željko Kolar i kumrovečki načelnik Dragutin Ulama te ravnateljica Muzeja Vlasta Krklec sa svojim suradnicima, ali i brojni novinari, a domaćice Starog sela ispekle su joj kolače i priredile darove, predsjednica je pola sata prije nego što je trebala doći u Kumrovec otkazala svoj dolazak opravdavši ga velikim nevremenom te time što se dulje zadržala na sjednici Županijske skupštine Ličko-senjske županije.

– Želimo izraziti naše duboko žaljenje što predsjednica nije danas uspjela doći u Kumrovec – rekli su nam zagorski župan Željko Kolar i načelnik Kumrovca Dragutin Ulama.

Na pitanje vjeruju li doista da predsjednica nije došla zbog nevremena, je li došlo do "crvenog svjetla“ Tomislava Karamarka da ne posjećuje rezidenciju Josipa Broza Tita kojeg je prije tjedan dana nazvao krvnikom i zločincem ili se tu pak radilo o svjesnom obmanjivanju javnosti, Kolar i Ulama odgovorili su da u sve te priče jednostavno ne mogu povjerovati jer ipak je riječ o instituciji predsjednice države, koja se ne bi smjela spuštati na tako nisku razinu.

Inače, u sklopu Dana mladosti, sutra se u Kumrovcu očekuje između osam i deset tisuća pristalica Josipa Broza Tita, a uz raznovrstan program ispred rodne kuće Josipa Broza Tita prvi put za posjetitelje bit će otvorena i vrata Titove rezidencije, gdje je nakon dvomjesečnog uređenja izloženo 105 darovanih eksponata koje je Tito dobio za svoje vladavine te još pet eksponata koja je Vila Zagorje Kumrovcu dala na posudbu. Izložba će biti otvorena u 14 sati.

>> Predsjednica Grabar-Kitarović otkazala posjet Kumrovcu

Komentara 90

77
777CRO
17:55 22.05.2015.

Još samo u Hrvatskoj slave one koji su zatirali sve sto je Hrvatsko? Naravno to slave samo oni SDP to jest Srpska dopunska stranka i sateliti .boze cuvaj Hrvatsku!!!

DU
Deleted user
17:42 22.05.2015.

ta kuća će vrlo brzo biti srušena, u demokratskoj hrvatskoj nema mjesta za slavljenje jugoslavenskih zločinaca

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
18:09 22.05.2015.

Orjuna ceka uzalud .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije