Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska zora

Kujundžić preuzeo odgovornost za rezultate izbora i stavio mandat na raspolaganje

milan kujundžić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
26.01.2015.
u 12:25

- Nisam htio rabiti obmane i populizam, svjestan rizika govora istine- rekao je Kujundžić.

U Zagrebu je u subotu održan Glavni odbor Hrvatske zore stranke naroda (HZSN) kojem je nazočilo 70-ak predstavnika svih gradskih i županijskih organizacija HZSN te predstavnici svih tijela stranke, priopćila je HZSN.

Na odboru se raspravljalo o rezultatima predsjedničkih izbora i pripremi stranke za izbore na svim razinama. Predsjednik stranke Milan Kujundžić preuzeo je odgovornost za rezultate izbora i stavio svoj mandat na raspolaganje.

- Kada bi vratili vrijeme unazad ja bih opet bio isti. U sadržajnom smislu opet bih jednako govorio, to jest govorio bih ono što držim da je neophodno: istina o hrvatskoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti bez koje nema zajedništva, uređenje države, deblokada institucija, programi za gospodarsku, financijsku, zakonsku, demografsku, socijalnu, moralnu i svaku drugu obnovu, a bez kojih pak nema prosperitetne Hrvatske. Nisam htio rabiti obmane i populizam, svjestan rizika govora istine- rekao je Kujundžić.

Svoj mandat na raspolaganje stavili su i svi drugi. Kako Hrvatska zora objašnjava u priopćenju ''nametnuo se zaključak da i ovakav rezultat, slabiji od očekivanog, otvara prostor, uz odabir onih koji mogu i hoće, u određenim izbornim jedinicama pozicionirati HZSN kao parlamentarnu stranku'' te ''da treba aktivirati demokratske procese unutar stranke kojima će biti iznjedreni najbolji i najspremniji članovi koji će stranku voditi u parlamentarne izbore''.

- Stoga je donešen zaključak da se započne s pripremom za izbore u stranci na svim razinama, od temeljnih, gradskih i županijskih organizacija do izbora novog predsjednika, zamjenika, 3 dopredsjednika i predsjedništva HZSN. Izbor predsjednika i članova Izvršnog odbora na razini temeljnih, gradskih i županijskih organizacija trebaju biti završeni do polovice ožujka 2015. Izvanredni izborni sabor stranke biti će najkasnije do polovice travnja, gdje će biti pozvani svi članovi stranke i svi će, naravno, moći izravno birati i biti birani. Također je dogovoreno da će i 15 kandidata za Sabor RH u svakoj izbornoj  jedinici biti birani glasovanjem članova HZSN svake izborne jedinice- navode u priopćenju.

>> Kujundžić nakon debakla: Bačeno je sjeme nove Hrvatske

Komentara 20

KN
knezica
14:57 26.01.2015.

Ovo je pošteno od Kujundžića!

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
16:04 26.01.2015.

Naš premijer bi trebao učiti od prof Kujunđića. Ah, da, kako? Pa naš premijer je najpametniji!

MA
Malenkost
16:32 26.01.2015.

Imate gotovo o svemu 100% moju potporu. Ali Vaš Nastup na TV u zivo je katastrofa prvorazredna- djelovalo je bahato, nadrimudru, preoštro i zestoko (narocito obracanje Gosp. Sincicu- strašno i prestrašno). Presoljena i prezabiberena juha se ne moze jesti. Vasii savjetnici su potpuno zakazali. To bjaše Vas slom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije