Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVAĐA I OPTUŽBE

Kujundžić postao dezerter, a Hebrang lažljivac i boljševik

Kujundžić i Hebrang
Foto: Borna Filić/Marko Lukunić/PIXSELL
1/2
07.08.2014.
u 10:05

Dva ugledna doktora jako su dobro surađivala i uzajamno se pomagala dok su zajedno bili u HDZ-u

Politička ljubav zna biti strastvenija od one prave. Sve je idilično dok “stranačkim ljubavnicima” ide glatko, ali kada dođe do svađe, poput uvrijeđene mlade udaraju svim sredstvima. Dva ugledna hrvatska doktora – Andrija Hebrang i Milan Kujundžić – dugo su godina bili bliski suradnici u HDZ-u.

Naprasan prekid

Uzajamno su se štitili i pomagali. Ljubav je pukla kada je Kujundžić napustio HDZ i potražio sreću u Hrvatskoj zori. Otad nekadašnji njegov prijatelj Andrija Hebrang ima “partijsku zadaću” da se javno bavi Kujundžićevim manama. Hebrang ne propušta priliku da javnost upozori kako je dr. Kujundžić ratni dezerter koji je ratne godine proveo u inozemstvu.

– Kao ratni ministar zdravstva predložio sam Vladi uredbu po kojoj liječnici ne smiju napustiti Hrvatsku bez dozvole. Kujundžić nikada nije dobio takvu dozvolu niti ju je ikada tražio – tvrdi dr. Hebrang. Prozvani Kujundžić odgovara da je sve vrijeme rata proveo u Hrvatskoj, osim od ožujka 1993. do svibnja 1994., kada je bio na postdoktorskoj stipendiji u SAD-u. Na početku rata odmah se stavio na raspolaganje u obrani. Nikada to nije isticao, niti je od toga imao bilo kakvu korist, jer to drži normalnim. Zatim je osuo paljbu po svom nekadašnjem drugu.

– Hebrang je začet i rođen pod zvijezdom petokrakom, simbolom boljševizma i Udbe, pod tim simbolom živi i pod njim će i umrijeti. To je jedino objašnjenje za duh čovjeka koji se uporno služi lažima i od njih ne odustaje – tvrdi Kujundžić.

Naglašava da je Hebrang odrastao pod brižnim skutima Udbe jer oni, i kad se “posvađaju”, svoje nikad ne napuštaju.

– “Sindrom skuta” nikad nije izišao iz Hebranga. Sjećate se kako je virio ispod skuta “našeg Ive i Jadrančice”, pri tome ih braneći i veličajući, a u tišini mrseći vlastiti brk.

Razočarani Tuđman

Kao što nikad iz njega nije izišao sindrom skuta, tako iz njega nikad nije izišao “sindrom petokrake, boljševizma i Udbe”, čije je glavno geslo: laž je najmoćnije oružje, tvrdi Kujundžić i otkriva da ni Franjo Tuđman nije imao visoko mišljenje o Hebrangu. Ističe da je Tuđman želio smijeniti Hebranga 1992. i njemu ponuditi ministarsko mjesto. Tuđman mu je rekao da je Hebrang “lažljivac”. Te riječi mu je, kaže, ponovio i na samrtničkoj postelji u KB-u Dubrava 1999. kada ga je napustio Hebrang koji je bio šef konzilija.

– U kratkom razgovoru koji smo vodili u bolesničkoj sobi nije se mogao suzdržati da me ne pita: Sjećate li se, dr. Kujundžiću, što sam vam ja rekao ‘92. o Hebrangu? Samo sam promucao: Sjećam se i sada vidim – kaže Kujundžić.

Komentara 105

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:01 07.08.2014.

Je li i ovaj članak naručen od SDP-a (stranke koja se do 1993. zvala Komunistička partija Hrvatske, a sada bi da ih se naziva socijaldemokratima) i njihove sestrinske stranke ORAH-a (koji bi više suradnje s ekološki naprednim zemljama poput Rusije, Kine i susjednog Balkana...)?

Avatar bat 555
bat 555
10:26 07.08.2014.

Sve doktore treba protjerati iz politike. Mi smo previše novaca uložili u njihovu edukaciju i usavršavanje da bi oni bili profesionalni političari. Ako oče biti političari neka vrate uloženo.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
10:13 07.08.2014.

...niski udarci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije