Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kina

Kružili u zraku jer su kontrolori leta zaspali

avion
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.08.2014.
u 19:13

Gotovo nevjerojatan događaj dogodio se u kontroli leta u kineskom gradu Wuhanu u središnjem dijelu Kine...

Gotovo nevjerojatan događaj dogodio se u kontroli leta u kineskom gradu Wuhanu u središnjem dijelu Kine. Svi kontrolori u smjeni koja je bila dežurna zaspali na radnom mjestu. Stoga je zrakoplov China Eastern Airlinesa bio prisiljen kružiti u zraku iznad piste prije slijetanja. Pozivi pilota boeinga 737 koji je tražio dozvolu za slijetanje od kontrole leta ostali su bez odgovora više od petnaest minuta, što je izazvalo veliku zabrinutost pilota i članova posade.

Nakon upornog pozivanja, kontakt je napokon uspostavljen, a zrakoplov pun putnika koji je dolazio s otoka Hainan mogao je nakon nepredviđenog kruženja slobodno i sigurno sletjeti. Oglasile su se i kineske vlasti kako bi smirile glasine o terorizmu. Potvrdile su da su kontrolori zaspali tijekom dežurstva, zbog čega je avion slao brojne pozive bez odgovora.

>>Ne zna se što je s najmanje 20 rudara nakon eksplozije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije