Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opći sabor HDZ-a

Evo tko je izabran za potpredsjednike i članove Predsjedništva HDZ-a

Oleg Butković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/10
28.05.2016.
u 22:49

Na saboru su kružila minimalno tri šalabahtera među izaslanicima

Na Općem izbornom saboru HDZ-a kao jedini kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a izabran je Milijan Brkić, koji je dobio glasove 1601 delegata, uz 135 nevažećih listića.

Kako doznajemo, za potpredsjednike HDZ-a izabrani su, po broju glasova: Oleg Butković (1148 glasova), Tomislav Tolušić (896), Ivana Maletić (869), Tomislav Čuljak (812), Darko Horvat (769) i Josip Bilaver (723).

Također doznajemo da su za članove predsjedništva izabrani Zlatko Hasanbegović, Anton Kliman, Darko Milinović, Zlatko Ževrnja, Božidar Longin, Ivan Anušić, Pero Ćosić, Josip Križanić, Žarko Tušek i Željko Turk. Najviše glasova je dobio dobio Hasanbegović (1227), a slijedi ga Milinović (1211).

Izabrani su i članovi Središnjeg odbora, u koji su uz ostale ušli Dinko Čutura, Stjepan Tuđman, Lovro Kuščević itd.

HDZ je time okončao izborni proces u kojem je, prije nešto više od mjesec dana, za predsjednika u još jednom mandatu izravnim izborom potvrđen Tomislav Karamarko.

Na saboru su kružila minimalno tri šalabahtera među izaslanicima, a navodno ih je i znatno više. Prema našim informacijama barem dvije kombinacije ljudi za potpredsjednike i predsjedništvo su dogovorili predsjednik stranke Tomislav Karamarko i glavnog tajnika stranke Milijana Brkića, a jedan šalabehter je navodno od političkog tajnika Tomislava Čuljka.

Primjetno je da delegati koji glasaju vrte po mobitelima i proučavaju upute.

Šalabahter koji navodno pripada Tomislavu Karamarku i Milijanu Brkiću:

POTPREDSJEDNICI;
Josip Bilaver
Oleg Butkovic
Darko Horvat
Ivana Maletic
Josipa Rimac
Tomislav Tolusic


PREDSJEDNIŠTVO;
Ivan Anusic
Pero Ćosić
Josip Krizanic
Zarko Tušek
Zlatko Hasanbegovic
Željko Turk
Anton Kliman
Antun Vidakovic
Bozidar Longin
Zlatko Zevrnja

Šalabahter koji navodno pripada političkom tajniku Tomislavu Čuljku:

POTPREDSJEDNICI
Culjak
Butkovic
Horvat
Kalmeta
Sujica
Tolusic

PREDSJEDNISTVO
Barisic
Galic
Horvatic
Kliman
Krizanic
Kulusic
Longin
Milinovic
Turk
Zinic

Šalabahter koji navodno pripada Karamarku i Brkiću, a odnosni se na predsjedništvo i potpredsjednike (Fotografija ispod)

Foto: Vecernji

Još jedan šalabahter koji navodno pripada Karamarku i Brkiću, a odnosi se na središnji odbor (fotografija ispod)

Foto: Vecernji

Komentara 189

OS
osica
16:08 28.05.2016.

"a jedan šalabahter je navodno od večernjaka, javili su mi izHDZ - a. Valjda nisu gledali kome šalju navodno."

SA
samograd
16:31 28.05.2016.

Ispravak članka:šalabahter je izrađen na Iblerovom trgu!

BK
branko-kockica
16:13 28.05.2016.

Bauaha, ovaj Večernji list u austrijskom vlasnišvu svaki dan nadmašuje samog sebe. U konačnici, što očekivati od medija iz zemlje koja Hitlera dadne? Ajde, nemojte se odmah ljutiti, ali ove debilane sa anonimnim šalabahterima koji "kruže" su i tehnički nemoguće, jer ih svatko može napisati i pustiti u krug, i nitko ne zna tko ih je pustio. Takve stvari se u demokratskoj stranci rješavaju malo drukčije, ali što se može očekivati od medija koji podupiru Most i Živi zid koji uopće nemaju nikakve demokratske strukture, a još manje nekakve izbore za dužnosnike?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije