Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ

Kruže krivotvorene novčanice od tisuću kuna – evo kako ih prepoznati

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
26.05.2015.
u 12:58

Osjetite teksturu novčanice, pogledajte je pod kutom, okrenite je prema izvoru svjetlosti...

Na području Policijske postaje Slunj u nedjelju su evidentirana tri događaja u kojima se pojavljuju krivotvorene novčanice od tisuću kuna, objavila je jučer PU karlovačka.

– Navedene su novčanice oduzete i bit će proslijeđene na vještačenje u HNB. Radi utvrđivanja svih okolnosti ovih događaja i pronalaska počinitelja, policija provodi kriminalističko istraživanje – objavila je policija.

Iz policije su također pozvali građane da ih obavijeste o sumnjivim novčanicama, a naveli su i nekoliko savjeta za provjeru njihove autentičnosti:

Osjetite teksturu novčanice – papir je napravljen od pamučnih niti u posebnom tkanju te je kao takav tvrđi, izdržljiviji i otporniji na ''habanje'' od komercijalnih papira od celuloze

Okrenite novčanicu prema izvoru svjetlosti – morate vidjeti vodeni znak, zaštitnu nit i brojeve nominalne vrijednosti, koji se nalaze sa svih strana novčanice

Pogledajte novčanicu pod kutom – potražite hologramski simbol i elemente tiskane prelijevajućom bojom

• Ako ste u mogućnosti, obavite dodatne provjere uz pomoć UV svjetiljke, povećala, IR kamera i slično.

>> Prevarantici predala 40.000 kuna da provjeri jesu li novčanice krivotvorene

>> U Bugarskoj otkupili lažne novčanice od 500 eura pa ih distribuirali po RH

Komentara 17

NI
Nikomah95
13:11 26.05.2015.

Zar postoji novčanica od 1000kn? Ja je nisam vidio....

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
13:33 26.05.2015.

kupujem iste za 200kn/kom

PG
poducavam-glupe
13:38 26.05.2015.

To je netko blizak ovoj SDP vlasti. Neki komunistički outsoursing štampanja, sad samo čekam novčanicu od milijardu kao u doba Druga Tita. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije