Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET VOJARNI

Krstičević pred okupljenim braniteljima: 'Vrijeme je da se Pume vrate doma, gdje i pripadaju'

damir krstičević
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
24.03.2017.
u 12:27

Povratak bojne 'Puma' iz Našica u Varaždin, planiran za 2018. godinu, u funkciji je boljih uvjeta života i rada pripadnika OS RH, a i pozitivno će doprinijeti kada je u pitanju lokalno gospodarstvo, uprava i ukupna sigurnost

Ministar obrane Damir Krstičević i general-pukovnik Drago Matanović, zajedno s izaslanstvom MORH-a i OS RH, posjetili su grad Varaždin.

U fokusu posjete bio je obilazak vojarne 'Ivan V. Drašković' u kojem su se izaslanstvu pridružili zastupnici iz Varaždinske županije, te predstavnici lokalne uprave i samouprave. 

Zaključili su kako obilazak varaždinske vojarne predstavlja dio čvrstog opredjeljenja Ministarstva obrane da se Hrvatska vojska vrati u one prostore gdje je tradicionalno bila, stoji u službenom priopćenju MORH-a.

- Vrlo je bitno povezati razvoj lokalne zajednice i sigurnost - istaknuo je ministar Krstičević.

Povratak bojne 'Puma' iz Našica u Varaždin, planiran za 2018. godinu, u funkciji je boljih uvjeta života i rada pripadnika OS RH, a i pozitivno će doprinijeti kada je u pitanju lokalno gospodarstvo, uprava i ukupna sigurnost. 

S tim se složio i župan Varaždinske županije, Predrag Štromar.

- Vrlo je bitno povezati razvoj lokalne zajednice i sigurnost - zaključio je Štromar.

Izaslanstvo je u sklopu posjete, na Spomen-obilježju u parku ispred hotela 'Turist' u Varaždinu, položilo cvijeće i upalilo svijeće za sve poginule, umrle i nestale pripadnike 7. Gbr 'Puma'

- Vrijeme je da se Pume vrate doma, u Varaždin gdje i pripadaju - naglasio je ministar okupljenim braniteljima i drugim građanima Varaždina posebno se prisjetivši slavnih dana te postrojbe iz Domovinskog rata, kada su zajedno s 'Paucima' oslobodili Knin, a najviše njezinih 90 poginulih pripadnika. 

- Pume i druge postrojbe iz sjeverozapadne Hrvatske nisu razmišljale ni trena, kad je trebalo ići braniti i oslobađati i najudaljenije dijelove Hrvatske, od Vukovara do hrvatskog juga, i tako pokazale sinergiju cijele zemlje koja je dovela do konačne pobjede - naglasio je Krstičević.

>> Umjesto branitelja htio zaposliti svog kandidata, osuđen na 10 mjeseci zatvora

>> Branitelji kazneno prijavili novinare Dežulovića, Ivančića i Krstulovića

Komentara 10

Avatar navijač
navijač
12:41 24.03.2017.

Nije nitko ni trebao nikuda ni ići, ako je trebalo trenutno smanjiti broj vojnika , u redu ali nije ih trebalo nikuda seliti.

Avatar Hazl113
Hazl113
13:22 24.03.2017.

Objasni kako si postao general sa 29 godina.

JO
JORGOVAN
13:36 24.03.2017.

užas.....HDZ nezna kako osvojiti Varaždin, pa će probati oprobanom YU metodom, naseljavanjem vojnika, časnika i njihovih obitelji i time mjenjati strukturu glasača u gradu...svaka čast......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije