Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS:

Kroz zajedništvo do povjerenja hrvatskih glasača koji vjeruju u jake i čvrste desne pravaške i demokršćanske političke opcije

Okupljanje pravaša
Foto: HSP AS
1/3
26.07.2016.
u 22:35

„Današnji dogovor veliki je dan za hrvatsku desnicu. Hrvatska pravaška opcija desetljećima rastakana, lomljena, osporavana, ali nikad slomljena, danas iznova složno zbija svoje redove“ naglasio je Anto Đapić

Nakon što je u ponedjeljak glavni tajnik Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčevića (HSP AS), Pero Ćorić obznanio kako njegova stranka raskida odnose s HDZ-om u priopćenju su prokomentirali svoju odluku.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Istog dana kada je HSP AS na svojoj telefonskoj sjednici Predsjedništva donio jednoglasnu odluku da raskida sve sveze s ovakvim HDZ-om i njegovim vodstvom, kao Hrvatska 1991. godine s bivšom Jugoslavijom, ubrzan je ritam pravaško-demokršćanskog okupljanja. Kao što je i najavio glavni tajnik i glavni pregovarač HSP AS Pero Ćorić, Domoljubna koalicija ostaje, jedino se promijenila posada u lokomotivi. 

Pobjedničku kompoziciju od 26.07.2016. predvodi HSP AS, a strojovođa je predsjednik stranke i potpredsjednik Hrvatskog sabora Ivan Tepeš prof. Raniji višemjesečni razgovori sa strankama istog ili sličnog svjetonazora istoga dana urodili su plodom. U prostorijama HPS AS u Zagrebu, Čulinečka 119 u nazočnosti velikog broja medija održan je prvi u nizu radnih sastanaka između HSP AS, stranke Desno, Ujedinjena stranka prava, HKDU dr. Marko Veselica te Hrvatske demokratske stranke.

Vodstvo HSP AS predstavljao je glavni tajnik Pero Ćorić, pravaški blok predstavljao je predsjednik stranke DESNO Anto Đapić, a demokršćane je predstavljao predsjednik „HKDU dr. Marko Veselica“ Dean Golubić. 

„Današnji dogovor veliki je dan za hrvatsku desnicu. Hrvatska pravaška opcija desetljećima rastakana, lomljena, osporavana, ali nikad slomljena, danas iznova složno zbija svoje redove“ naglasio je Anto Đapić.

Dean Golubić, predsjednik HKDU dr. Marko Veselica pozvao je i preostale stranke pravaškog i demokršćanskog svjetonazora, te sve domoljubne intelektualce da se pridruže ovoj brzorastućoj uspješnoj pravaškoj priči o zajedništvu. Kroz zajedništvo na najboljem smo putu povratka povjerenja hrvatskih glasača koji vjeruju u nužnost jake i čvrste desne pravaške i demokršćanske političke opcije kao jamac politike kojemu je zaštita hrvatskih nacionalnih interesa od prvorazredne važnosti.

Glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić potvrđuje kako je odluka o zajedničkom nastupu na izborima donesena jednostavno i pravaški iskreno, bez kalkulacija i skrivenih figa u džepu, kao što se i kaže „složna braća kuću grade“. U zajedničkom nastupu, HSP AS zalagat će se i dalje za pozitivna načela domoljubne opcije – naziva kojeg su činjenično, ali i sadržajno i bili autori. Pero Ćorić je uputio poziv svim drugim strankama, udrugama i istaknutim pojedincima da se pridruže ovom novom političkom zajedništvu.

Već najavljeni razgovori održat će se tijekom nekoliko narednih dana, a svečano potpisivanje Sporazuma i utvrđivanje koalicijskih lista bit će održano najkasnije do 03.08.2016. godine. Usklađivanje zajedničkih programa prepušteno je stranačkim Odborima i stručnim tijelima te će isti biti predstavljen na dan svečane predaje koalicijskih lista.

>> 'Raskidamo sve veze s HDZ-om kao što je Hrvatska raskinula s bivšom SFRJ'

Ključne riječi

Komentara 10

DO
doktorica
09:11 27.07.2016.

uništili su HSP sa likovima koji više spadaju u neki vodvilj nego u ozbiljnu stranku!

OL
olrajt
12:40 27.07.2016.

Kad se ujedinite u jednu pravašku stranku koja će gledati Hrvatske interese a ne osobne ,kad se svaki od vas sadašnjih predsjednika odrekne borbe za predsjednika te pravaške stranke -onda će vam ljudi vjerovati.Upravo svi vi predsjednici raznih pravaških stranaka upropastili ste Hrvatsku stranku prava i kako da vam bilo tko vjeruje.Smiješnio ste i neuvjerljivi!

KS
Ksantipa
20:29 27.07.2016.

Pravaši nemaju pravog vođu. Svaki od lidera ovih strančica misli kako je upravo on glavni i on morabiti šef. Od toga svega ništa, samo velika galama. Stranka na tim idejama i načelima bi dobro došla, bezideja i primjesa pojedinih likovaa koji su si umislil da su velikani i jedini pozvani naslijediti Starčevića i Radića. Kladim se da neki od njih pojma nemaju što to znači i što su bile glavne vodilje ovih velikana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije