Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj prijavljen policiji

Krivolovac iz obijesti ustrijelio rasnu njemačku dogu

doga
Foto: Privatni album
1/2
30.05.2015.
u 22:20

Vlasnik je cijeli slučaj prijavio veterinarskoj inspekciji, policiji i lovačkoj udruzi, ali ne gaji previše nade da će ubojica biti kažnjen

Nataša i Igor Šestan iz Cerovlja kod Pazina tog su dana odveli svoje rasne njemačke doge Charlieja i Marleyja u šetnju. U jednom trenutku psi su odjurili prema obližnjoj šumici, začuvši vjerojatno neku divljač. Vlasnici su potrčali za njima, ali odjednom se začula pucnjava, cijuk i zatim tišina.

Uslijedila je potraga. Marley se nakon dva dana vratio kući, preplašen i potišten, ali Charlieju ni traga ni glasa. Napokon je pronađen, punih deset dana nakon nestanka. Ležao je zauvijek sklopljenih očiju u hladu starih borova. Rasni, dvije godine stari pas koji spašava ljude brutalno je ubijen praktično pred svojim vlasnicima. Dovukao se do ruba svoje šume i tu izdahnuo.

- Prizor je bio strašan, lešina se već počela raspadati. Odmah prvog dana znao sam da je ustrijeljen, ali nisam želio govoriti supruzi. On je za nas bio član obitelji. Cijela moja obitelj i ja još uvijek smo u šoku – kaže Igor Šestan, kojemu je potragu otežavalo to što se u vrijeme zabrane lova ne smije slobodno kretati šumom.

Vlasnik je cijeli slučaj prijavio veterinarskoj inspekciji, policiji i lovačkoj udruzi, ali ne gaji previše nade da će ubojica biti kažnjen, iako se sve događalo u neposrednoj blizini kuća i meci su lako mogli pogoditi i ljude. Uvjeren je kako je njegovu dogu namjerno ustrijelio jedan od njegovih kolega lovaca, koji se tog dana zatekao u krivolovu. Drugi pas za dlaku je izbjegao smrt.

- Iako ima 70 kilograma, moj pas je izrazito miroljubiv i umiljat, ne zovu ga uzalud nježni div. Malo smo mjesto i svi su vrlo dobro znali čiji je. Onaj koji ga je ubio, učinio je to iz frustracije, mržnje i obijesti – rekao je vlasnik. 

>> Čulo se 'bum', a onda je unuka viknula: Joj, ubili su našeg Bucu 

>> Vlasnika policija odvela na liječenje, šest posavskih goniča uginulo u mukama

Komentara 19

DU
Deleted user
00:37 31.05.2015.

@ lavice7.... da se odmah razumijemo, naravno da mi je žao psa... ali ovo kaj su novinari nadrobili, to se nemre samo tak prožvakati.. " pas koji spašava ljude"?... zbog lovostaja ne možeš otići u šumu?.... krivolovac?.. u sjeni starih hrastova?... još dali ranjeni Veli Jože.... pa kolika je ta šuma ( bio sam u Istri) da je vlasnik tek nakon 10 dana našao cucka?.... puno je tu čudnih riječi... a to, da mene netko ganja po šumi? mogao bih ja tebi zaželjeti da te trojica mudžahedina s isukanim batinama ( znaš kojim) ganjaju po šumici... bez veze se pjeniš... kako rekoh, pseto nije krivo, gazde su krive... ako je to malo mjesto, kako kažu, onda se zna tko ima oružje.. tri puške u selu... cijeli članak je bezvezno napuhavanje na osnovu indicija, sve sami " možda".... ajde, bok lepa moja...

DM
dmartinac
07:27 31.05.2015.

Miroljubivi psi od 70 kg koji napadaju divljač. Uz to bez nadzora ,uzice i brnjice. Meni se čini da je gazda bio u lovu. U srednjem vijeku plemstvo je prakticiralo tu vrstu lova.

HA
hajduk1966
23:12 30.05.2015.

Treba cucke na uzicu i nema problema

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije