Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Baranjski leptirići

Kritizirali Zvečevo zbog čokolada koje su darovali Severini i Kojiću. Oni odgovaraju: Zatečeni smo ovakvom reakcijom

Čokolada
Foto: Ilustracija/ Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
26.11.2015.
u 16:30

Naša je poslovna politika da se donacijama ne hvalimo jer smatramo da je to naš doprinos koji dajemo zajednici u kojoj živimo i stvaramo, poručuju iz Zvečeva

Nakon što je Držislav Šušak, predsjednik udruge Baranjski leptirići na Facebooku kritizirao Zvečevo jer su Severini i njenom suprugu Igoru Kojiću darovali 600 čokolada dok udruga već godinama moli da slatkiše doniraju djeci, oglasila se i sama tvornica čokolada Zvečevo koja je ''zatečena ovako grubom i neprofesionalnom reakcijom''.

– Čitam kako je Zvečevo poklonilo Severini i Igoru 600 posebno napravljenih čokolada Braco i Seka s nazivom Severina i Igor. Već nekoliko godina pišemo Zvečevu, a i svim ostalim tvrtkama da doniraju slatke proizvode da bismo za djecu članove Udruge Baranjski leptirići osigurali darove da se i oni razvesele za božićne blagdane. Za to nema razumijevanja, ali za one koji se kupaju u novcu imaju razumijevanja. Naravno, Severina je dobra reklama, a naša djeca su nebitna. Gadi mi se ovo društvo koje smo stvorili. Kada djeca nisu dobila pomoćnika u nastavi, kada nemaju fizioterapeuta, logopeda, defektologa o tome ne pišu svi mediji, ali vjenčanja su puni mediji... Sramota... I nismo ni zaslužili ništa bolje nego da cijeli ovaj planet ode u p.... materinu... i da sve počne iz početka, napisao je Šušak na Facebooku.

U nastavku pročitajte reakciju Zvečeva:

Slijedom medijskih objava potaknutih nezadovoljstvom predsjednika Udruge Baranjski leptirići gosp. Držislava Šuška, iako nevoljko, primorani smo prema medijima i cjelokupnoj javnosti izaći i s drugom stranom priče. Naime, Zvečevo d.d. u protekloj je godini odradilo niz donacija prema različitim Udrugama koje skrbe o djeci, osobama s posebnim potrebama i potrebitima pojedinačno, također smo svoje donacije uputili nizu Osnovnih škola i vrtića, pomagali smo Caritasu, slijepim i slabovidnim osobama te sportskim društvima.

Naša je poslovna politika da se donacijama ne hvalimo jer smatramo da je to naš doprinos koji dajemo zajednici u kojoj živimo i stvaramo. Na našu adresu svakodnevno pristižu desetine zahtjeva za financijskom pomoći, donacijama u robi ili nekim drugim oblikom pomoći.

Upravo kako bismo u svemu tome napravili sistematizaciju i uveli reda te izbjegli situacije poput ove, na godišnjoj razini pripremljen je plan Društveno odgovornog poslovanja i prema njemu su odrađene sve donacije. Naravno da je bilo i izvanrednih situacija, poput poplava u Slavoniji u koje smo se također ad hoc uključili.

Za očekivati je da će netko biti izostavljen iz donacija u određenom periodu, pa upravo zbog toga svake godine radimo novi plan i pokušavamo zadovoljiti što više upita.

Takva je situacija i s Udrugom Baranjski leptirići, nama ni na koji način nije bila intencija preskočiti ih u donacijama te smo stoga posebno zatečeni ovako grubom i neprofesionalnom reakcijom.

S druge strane pak jasno nam da će mediji prije popratiti show biznis, skandal i negativizam, nego pozitivne primjere.

>> Severina i Igor Kojić izrekli sudbonosno DA nakon što su se dovezli u stojadinu!

Komentara 67

BU
budagigo
17:03 26.11.2015.

jesu vas severina i igor tražili donaciju ili ste se uvlakački i sluganski porinuli sa poklonima.sram vas može biti.ne možete nači poštene ljude nego ovo dvoje hoštaplera.nikad više zvečevo u moja usta,lipe nečete od mene dobiti.još jedan prekriženi brand.

KI
kiklop5
17:10 26.11.2015.

Nikad vise Zvečevo

AM
ameris
17:04 26.11.2015.

Bosanske velmuže iz hrvatskog " Zvečeva " nisu demantirale g.Šuška da već više godina moli donaciju za dječicu .. već nešto bauljaju o svom altruizmu.Preporučio bi mnogima potrebitim da se u buduće informiraju i o drugim stvarima tih "velikih dobrotvora ".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije