Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka iz Mađarske

Predsjednica kritizira Vladu: Hrvatska ne kontrolira svoje granice

Višegradska skupina
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
09.10.2015.
u 18:05

Kolinda Grabar-Kitarović kaže da je razgovarala sa stručnjacima, ljudima iz hrvatskih Oružanih snaga, koji tvrde da imaju i tehničke i druge mogućnosti za puno čvršći nadzor granice

– Svejedno je tko je na mađarskim granicama, mađarski policajci ili njihovi saveznici. Poanta nije u zatvaranju mađarske zelene granice, odnosno ilegalnih graničnih prijelaza, poanta je u tome da Hrvatska ne kontrolira svoje granice. To je ono što tražim od samog početka. Nema nikakve potrebe da se nekontrolirano ulazi u Hrvatsku, treba prelaziti preko ovlaštenih prijelaza, i mi bismo trebali kontrolirati svoju zelenu granicu. Zato nemojmo ovo gledati kao neprijateljski akt prema Hrvatskoj ili prema bilo kome, već kao zaštitu schengenskih granica i primjenu schengenskih principa koje Hrvatska, koja želi ući u Schengen, ne primjenjuje, i prilično loše smo se pokazali u ovoj cijeloj ovoj krizi kad je riječ o kontroli prelazaka ljudi preko zelene granice – izjavila je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka šefova države Višegradske skupine (V4) u Mađarskoj.

Razgovarala je, dodala je, sa stručnjacima, ljudima iz hrvatskih Oružanih snaga, koji tvrde da imaju i tehničke i druge mogućnosti za puno čvršći nadzor granice i da se dolazak ljudi usmjeri prema legalnim prijelazima.

– Srbija nije u ratu, nema potrebe da se u Hrvatsku ulazi nekontrolirano. Čak i u vrijeme Domovinskog rata i rata u BiH, uvijek se kontroliralo tko ulazi u državu. Kad smo bili prva zemlja prihvata, kontrola je bila puno veća nego sad – istaknula je.

>> Česi šalju svoje policajce kao podršku Mađarima na zaštiti granice

Komentara 160

DU
Deleted user
18:24 09.10.2015.

Što se može očekivati od premijera koji svoju državu naziva slučjnom državom?

FN
Fr@njo
18:28 09.10.2015.

Za udbasiju su granice njihove drzave u Djevdjeliji i u Timockoj krajini.

Avatar comparator
comparator
18:57 09.10.2015.

Ova vlada ne priznaje Hrvatsku !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije