Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNA SVIH NASTUPA

Krila Oluje na zračnom vojnom spektaklu u Velikoj Britaniji nagrađena za najbolji nastup

krila oluje
Foto: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL
1/10
10.07.2016.
u 23:34

Vođa grupe Damir Barišić: To je kruna svih dosadašnjih nastupa Krila Oluje

Više od 153.000 ljudi nazočilo je trodnevnom zrakoplovnom spektaklu Royal International Air Tattoo u zračnoj bazi Fairford u Gloucestershireu u Engleskoj, gdje su mogli uživati, među ostalima, i u nastupu hrvatske akrobatske skupine Krila Oluje, koja je nagrađena za najbolji nastup.

Kako piše HRT, u obrazloženju stoji da su pokazali zavidnu razinu letačkih i akrobatskih sposobnosti, a osvojili su mač kralja Huseina, koji je bio dugogodišnji pokrovitelj ove nagrade.

U petak, tijekom prvog dana ovog događaja, međunarodnu je premijeru doživio Lockheed Martin F-35B Lightning II, koji je opisan kao najnapredniji borbeni mlažnjak na svijetu. Isti dan RIAT-u su nazočili i princ William, njegova supruga Kate i, u prvom takvom javnom pojavljivanju, njihov sin George.

Prije odlaska u Ujedinjeno Kraljevstvo vođa grupe pukovnik Damir Barišić rekao je kako će nastup na RIAT-u zasigurno obilježiti ne samo ovogodišnju sezonu, nego da je to i kruna svih dosadašnjih nastupa Krila Oluje, s obzirom da je riječ o najvećem svjetskom vojnom aeromitingu.

- Ovogodišnjim sudjelovanjem HRZ i PZO-a, Republika Hrvatska postaje 56. država čije se ratno zrakoplovstvo ima priliku predstaviti na ovoj manifestaciji. Iako su od dosadašnjih 122 službena nastupa, "Krila Oluje" čak 41 put nastupila izvan Republike Hrvatske u 13 različitih država, ovo je zasigurno jedan od najznačajnijih trenutaka u 12-godišnjoj povijesti grupe, a posebno za moje kolege kojima će ovo biti prvi nastup izvan Hrvatske - rekao je Barišić, priopćio je MORH.

>> Nakon 'Krila Oluje' spriječen odlazak pilota kanadera

Komentara 32

MO
mobitel20
22:41 10.07.2016.

Bravo momci! Bravo hrvatski piloti ! Krila Oluje pronose slavu Hrvata i odusevljavaju sposobnostima u zraku. Akrobacije su vam vrhunske. Nastupi kod NATO saveznika jacaju veze i potvrdjuju povratak Hrvatske zapadnoj civilizaciji...nasuprot jalu profesionalnih juginacionalistickih siritelja defetizma, hehehe

Avatar Pezo
Pezo
22:44 10.07.2016.

Tako i treba. Za dom spremni!

DU
Deleted user
23:15 10.07.2016.

BRAVO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije