Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
o onečišćenju siska

Krička u Saboru: Ova sjednica sliči na skeč Monty Pythona

Marko Krička
Edina Zuko/PIXSELL
30.09.2014.
u 17:15

Ovdje se priča o nekakvoj ekologiji, a stvar je da će se cijeli problem riješiti zatvaranjem rafinerije, komenitrao je zamjenik sisačke gradonačelnice na sjednici saborskog Odbora za zaštitu okoliša

Ova situacija je bizarna, poručio je zamjenik sisačke gradonačelnice Marko Krička danas na tematskoj sjednici saborskog Odbora za zaštitu okoliša posvećenoj onečišćenju Siska koju uzrokuje tamošnja rafinerija. Na višesatnoj sjednici ne bi se ni stekao dojam da je ta rafinerija pred zatvaranjem da Krička nije reagirao tvrdnjom da mu cijela sjednica sliči na "skeč Monty Pythona".

- Ovdje se priča o nekakvoj ekologiji, a stvar je da će se cijeli problem riješiti zatvaranjem rafinerije. Gotovo da bih poželio bude više svega u zraku jer bi to značilo da ljudi imaju posla. Ne znam shvaćate li bizarnosti situacije – komentirao je Krička te pojasnio da proračun Grada Siska iznosi 190 milijuna kuna, od čega INA uplaćuje dva milijuna na ime komunalne naknade.

- Bez toga bi se i moglo, ali nikako se ne bi moglo bez onih četiri milijuna kuna koje mjesečno kao plaće dobiju radnici rafinerije, a koje oni troše u gradu. Nestankom toga nestao je i grad. Ovo je zadnji puta da se sastajemo u ovom sastavu. Ubuduće će ovdje umjesto predstavnika ministarstava zdravlja i zaštite okoliša biti oni zaduženi za socijalnu pomoć – zaključio je Krička. Pomoćnik ministra gospodarstva Ismar Avdagić podsjetio je da je Uprava Ine još 2005. donijela odluku o projektu modernizacije rafinerije s rokom završetka najranije do konca 2009., ili najkasnije do konca 2011.te dodao da Vlada nije zadovoljna korporativnom politikom Ine oko rafinerija. 

- Inzistiramo na što skorijem početku druge faze njihove modernizacije. Bez modernizacije rafinerije Sisak ne može se nastupati na europskim tržištima što bi značilo njeno zatvaranje – primijetio je Avdagić. Predstavnik Ine je odgovorio da odluke o drugoj fazi modernizacije "u ovom trenutku nema", jer je ona stopirana 2009. godine zbog ekonomskih razloga. SDP-ov Damir Mateljan dodao je kako kvaliteta zraka u Sisku ne može biti izlika za zatvaranje rafinerije, a predsjednik saborskog odbora za zaštitu okoliša, HDZ-ov Branko Bačić je dodao kako za odbor nije prihvatljivo odustajanje od modernizacije druge faze rafinerije, jer to je potpisano i to je obveza.

>>Gašenje rafinerije mora odobriti 7 od 9 članova NO-a u kojem su 4 Hrvata

>>Vrdoljak skriva da rafinerija u Sisku nije dugoročno održiva
 

Komentara 12

19
1995josip
17:48 30.09.2014.

Vi iz SDP-a grada Siska ste ekološki vrlo nadareni ! Poskidali ste prugu i 9 mostova od Petrinje do Karlovca , mrknuli ste 10 000 000 kuna i sada USKOK ima pune ruke posla oko vaše brige za prirodu ii ekologiju jer ste lopovlukom zaradili ogroman novac i još da napomenem da je šteta i veća jer ste nezakonito srušili i 9 mostova na to pruzi , a svaki most košta jako puno .

BA
baniček
20:05 30.09.2014.

meni ovaj gospodin na slici više priliči da radi na skidanju pruge nego na govor u saboru , zato ga nitko i ne shvaća ozbiljno...marko, smanji malo cugu po kaptolu, a više se primi posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije