Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KREŠO BELJAK:

'Orešković nema pojma o politici, vrijeme mu je da se vrati u Kanadu'

Krešo Beljak
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/6
05.05.2016.
u 23:17

Mi u HSS-u nikad nismo donijeli odluku da podržavamo Most i Oreškovića, rekao je Beljak

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak, čija je stranka u vladajućoj Domoljubnoj koaliciji, rekao je da premijer Tihomir Orešković apsolutno nema legitimitet i da mu je vrijeme da se vrati u Kanadu.

– Premijeri bi trebali biti Karamarko, Milanović ili Petrov. Oni imaju legitimitet, drugi nitko nema. Za njega nitko nije glasao, nitko od birača nije čuo za njega i on nema što raditi na premijerskoj funkciji. Vidimo da ide i nekim krivim mjerama. Vrijeme mu je da se što prije vrati u Kanadu, i bude domoljub iz Kanade – rekao je Beljak večeras na televiziji N1.

Beljak je rekao da se nije ozbiljno sastao s čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom, ali da misli da će do tog sastanka doći.

– Mi u HSS-u nikad nismo donijeli odluku da podržavamo Most i Oreškovića. Na stranačkim tijelima toga nije bilo. Da sam ja onda bio predsjednik stranke, pozvao bih najprije Oreškovića da predstavi svoj program stranci koja ga podržava. Do sada nije bilo nikakve komunikacije i zato ja kažem da on nije loš čovjek, ali očito nema pojma o politici – rekao je Beljak. Dodao je da bi odmah odbio da mu ponude da bude potpredsjednik Vlade.

– Kome da budem? Gospodinu Oreškoviću? Pa on bi meni mogao biti potpredsjednik – rekao je Beljak. Komentirao je i jučerašnju izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da je bivši šef SOA-e bio osobni obavještajac bivšeg premijera Zorana Milanovića.

– Ne znam na što je mislila, vjerojatno je imala neke dokaze, ali doista ne bih ulazio u to što je mislila. Ona je predsjednica i ima pravo na mišljenje oko određenih stvari. Vjerojatno zna nešto što mi ne znamo. Ona će ponovno ići na izbore i birači će ocijeniti je li bila vjerodostojna – rekao je Beljak.

>> HDZ: Nikakve štete ne bi bilo da HSS izađe iz Domoljubne koalicije

Komentara 71

DU
Deleted user
00:12 06.05.2016.

Oreskovic ima veci lredibilitet od tebe...ko ke za tebe glasao...nitko...

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
00:17 06.05.2016.

Nevjerovatno da lik koji je sve do prije par godina krao po selu javno ocjenjuje rad jednog normalnog i poštenog premijera, pre sramotno morate priznat......

WI
willer
01:52 06.05.2016.

Ne smatram Oreskovica nekom personom ali ovaj je za njega skladistar u poljoprivrednoj zadrugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije