Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

Beljak: Sto dana mira je prošlo, nema razloga da više štedimo Vladu

Krešo Beljak
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
16.01.2017.
u 17:15

Novi-stari predsjednik HSS-a poručio je da je moguće da suspendirani članovi budu i izbačeni ako ne priznaju novo vodstvo

Krešo Beljak opet je izabran za šefa HSS-a. Razgovarali smo o planovima stranke, ali i sudbini suspendiranih.

Je li kraj izbora u stranci i kraj sukoba i podjela u HSS-u?

Teško je govoriti o podjelama u stranci koja je dotaknula dno. No činjenica je da postoje ljudi kojima promjene ne odgovaraju, a Marijana Petir, Nenad Matić i Darko Koren spadaju među njih. No njihov put, pokazali su izbori, članstvo nije prepoznalo.

Što će biti sa suspendiranim članovima?

Stegovni postupak provest će se do kraja i sve što se dalje bude događalo ovisi o njima, ne o meni. Očekujem od svih članova stranke da poštuju legalno izabrano vodstvo. Reda mora biti, ne možemo nastaviti sa spletkama.

Mogu li očekivati i isključenje?

I to je mogućnost, ako tako odluče središnja tijela stranke. Ali, ponavljam, to će ovisiti o njima.

Što je danas uopće HSS?

Stranka koja je dobila priliku za novi početak. Činjenica je da smo se zadnjih 10, 15 godina bavili sami sobom, a pojedinci su svoje osobne stavove stranci nametali kao agendu ignorirajući većinu.

A što većina u HSS-u želi?

HSS mora biti stranka koja će ponuditi odgovore koji zanimaju većinu građana, koja će se zalagati za ekološku proizvodnju, opstanak hrvatskog sela, koja će činiti sve za zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa...

Jeste li Vladi dali sto dana mira da se možete baviti sobom do kraja stranačkih izbora?

Ne bih to tako rekao. Odluka da se da sto dana mira bila je jednoglasna.

Kazali ste u subotu da je stranka bila pred bankrotom. Je li odlazak na izbore u sklopu Narodne koalicije bio financijske prirode, zbog pet mandata?

Želja većine u stranci bila je da idemo samostalno na izbore, ali to bi značilo propast HSS-a. Uz to, imali smo pojedince koji su i sami radili protiv stranke. Na kraju je odluka da se ide na izbore u okviru Narodne koalicije bila prepoznata. Trajno vezivanje uz stranke koje su radile sve da nas unište nije bilo moguće. SDP se tu pokazao puno korektniji, a HSS je ostao jasna stranka centra.

Ali činjenica je da ste dobili pet mandata, a da HSS Narodnoj koaliciji nije donio mnogo?

Rezultat iz 2016. godine identičan je onome iz 2015. godine unatoč opstrukcijama. Da ih nije bilo, pridonijeli bi ukupnom rezultatu Narodne koalicije i više.

Vladi ste uistinu dali sto dana mira. Što dalje?

Vlada Andreja Plenkovića ispucala je mirni period u kojem nisu napravili ono za što smo im mir i dali. Nijedan strateški potez nije povučen, nema nijedne prave reforme. Pa više nema razloga da Vladu štedimo.

Prvi test je ministar obrazovanja Pavo Barišić. Hoće i HSS dati potpise za opoziv?

O tome će odlučiti tijela stanke. Ako je istina da je plagijator, to se ne može tolerirati i on mora otići.

>> Dan uoči objave kandidature za predsjednika HSS-a, Nenad Matić suspendiran iz stranke

Komentara 3

DU
Deleted user
06:12 17.01.2017.

zakljucavajte aute...ide beljak

KU
kupatilo
02:26 17.01.2017.

Sto dana građani su imali mira a sad nek budu oprezni i paze radio mp3 jel dolazite vi.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
08:56 17.01.2017.

Alibaba i 40 hajduka su se konsolidirali i sade će se uhvatiti posla.....kako kažu.Samo da još nađu pećinu gdje će skrivati plijen.Od sada pa na dalje svaki član HSS bi se trebao sakriti pod panj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije