Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smanjivanje duga

Kreće prodaja udjela u državnim tvrtkama

Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
14.04.2016.
u 12:20

Prvo aktualno prijepodne nove Vlade prošlo je poprilično mirno. Obilježilo ga je ignoriranje premijera Oreškovića od strane SDP-a

Za tjedan dana malo ćete više čuti na koji ćemo način za 150 do 200 milijuna eura smanjiti dug – kazao je novinarima jučer, nakon aktualnog prijepodneva, premijer Tihomir Orešković. Doznajemo da bi za tjedan dana trebala biti oglašena prodaja državnih udjela u velikim tvrtkama. O imenima na Markovu trgu zasad ne govore, no s obzirom na svotu lako se može zaključiti da će država ponuditi na prodaju udjele u Podravci, Končaru, Croatia osiguranju i svim drugim tvrtkama za koje postoji interes na tržištu.

A prvo aktualno prijepodne nove Vlade prošlo je poprilično mirno. Obilježilo ga je ignoriranje Oreškovića od strane SDP-a, čiji su zastupnici većinu pitanja uputili prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku, a predsjednik SDP-a Zoran Milanović, iako je bio u sabornici, nije imao pitanja ni za jednog predstavnika Vlade.

HNS-ovi zastupnici Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić prije aktualca poklonili su premijeru Tihomiru Oreškoviću i potpredsjednicima Vlade Karamarku i Boži Petrovu narančaste budilice kako bi ih potaknuli da se, kako kažu, probude iz zimskog sna jer ništa ne rade. Premijer je dar nazvao slatkim, ali priznaje da nije shvatio poruku.

– Ja kao bivši financijaš gledam brojeve i bitno mi je da idemo naprijed. MMF je tu opet potvrdio rast – rekao je premijer.

Zadovoljan je svojim prvim aktualnim prijepodnevom i dodao je da ne smatra da su ga SDP-ovci ignorirali jer su mu drugi zastupnici postavljali pitanja. Aktualno prijepodne nekim je zastupnicima, čini se, bilo dosadno jer je većinu jutra sabornica bila poluprazna. Oni koji su odlučili sudjelovati u aktualcu orijentirali su se na premijera i dva potpredsjednika Vlade, tako da se ministri nisu pretjerano umorili odgovarajući tek na rijetka pitanja upućena njima.  

>>Karamarko: Isplata 1000 eura za novorođenčad najvjerojatnije kreće od 1. rujna

Komentara 12

DU
Deleted user
13:29 14.04.2016.

ah taj SDP ... toliko se ne zainteresirani za prosperitet naše domovine ... možda i ne znaju tko nam je premijer

Avatar comparator
comparator
14:04 14.04.2016.

U tvrtkama gdje je država još djelomični vlasnik, a zaposlenici imaju izuzetno velika zakonom zagarantirana prava o otpremninama i gdje se je država trudila sanirati nerad i nered stvarno je vrijeme napraviti rez .U tim firmama uglavnom stoluju direktori u dosluhu s partijom koja s vremena na vrijeme ubrizga novac na štetu poreznih obveznika i tako produži agoniju . Nije to sve to je i politički štetno radi nelojalne konkurencije.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
15:35 14.04.2016.

Kreće uz Boga i domoljublje na reforski način prodaja udjela u državnim tvrtkama kako bi se domoljubni pravi hrvati lakše osječali kao svoji na svom nekadašnjem terenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije