Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZITIVNA OCJENA DISTANCIRANJA

Kovač: Razuman i konstruktivan odnos Nikolića i Vučića prema neprihvatljivom referendumu u RS

miro kovač
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.09.2016.
u 20:00

Ponovio je kako je za Hrvatsku najvažnije da Bosna i Hercegovina napreduje na svom europskom putu, pri čemu joj je spremna pružiti svu potrebnu potporu

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač pozitivnim je u četvrtak ocijenio distanciranje najviših dužnosnika Srbije od najavljenog referenduma u Republici Srpskoj izražavajući nadu kako će to u konačnici pridonijeti da tog spornog izjašnjavanja ne bude.

"Pozdravljamo to da su se vlasti u Srbiji ogradile od nakane čelnika RS-a da se održi referendum", kazao je Kovač u telefonskoj izjavi za sarajevsku komercijalnu televiziju TV 1 koju je dao iz Potsdama, gdje je tijekom dana bio na konferenciji OESS-a.

Kovač je ponovio ranije izneseno stajalište kako je za Hrvatsku neprihvatljiva nakana vlasti RS da 25. rujna održe referendum kojim bi se osporio autoritet Ustavnog suda BiH. Izrazio je nadu kako će stajalište predsjednika i premijera Srbije pridonijeti da Banja Luka u konačnici odustane od referenduma.

"Vrlo je važno da se državni vrh Srbije pokazao razumnim i konstruktivnim", kazao je Kovač.

Ponovio je kako je za Hrvatsku najvažnije da Bosna i Hercegovina napreduje na svom europskom putu, pri čemu joj je spremna pružiti svu potrebnu potporu.

>> Nikolić i Vučić ne podržavaju referendum u RS-u, ali osudili 'organizirane napade protiv srpskog naroda'

Ključne riječi

Komentara 14

DE
derin
20:52 01.09.2016.

Ozbiljna politika se vidi tiho i u diplomaciji, a ne stihijskim bukanjem kao milanovic, koji je četiri godine ležao, a Srbi su gurali u diplomaciji. Nečije bukanje samo ekonomiju može uništiti.

GA
Gastarbeiter2
20:20 01.09.2016.

Pa to je sestrinska stranka našeg HDZ-a. Zato i jesu tako razumni i korektni. Bravo za Kovača, bravo za Vučića, samo na taj način možemo u svjetliju budućnost. Bravo, bravo, bravo!

NE
nejbur
01:27 02.09.2016.

joj kak se vi samo zarite i palite ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije