Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar vanjskih poslova

Kovač: Kroz Jadransko-jonsku incijativu može se pomoći BiH i Hrvatima u toj zemlji

Miro Kovač
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL
16.04.2016.
u 15:54

Mehanizmima Jadransko-jonske inicijative može se pomoći državnim ustanovama Bosne i Hercegovine i tamošnjim Hrvatima u jačanju njihove ravnopravnosti u odnosu na Bošnjake i Srbe, kaže Kovač

Mehanizmima Jadransko-jonske inicijative može se pomoći državnim ustanovama Bosne i Hercegovine i tamošnjim Hrvatima u jačanju njihove ravnopravnosti u odnosu na Bošnjake i Srbe, rekao je u Splitu ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač.

"Budući da je u  inicijativu (Jadransko-jonsku) sada uključena i Europska unija i da postoji strategija za Jadransko-jonsku inicijativu, možemo i putem tih mehanizama pomoći jačanju državnih mehanizama u BiH, a time i Hrvatima u BiH kako bi bili ravnopravni s Bošnjacima i Srbima," rekao je Kovač

Odgovarajući na novinarska pitanja u stanci današnje XIV. Konferencije predsjednika parlamenata Jadransko-jonske inicijative u Splitu, hrvatski šef diplomacije je rekao da državnim strukturama u BiH, ali posebice Hrvatima u BiH najviše  može pomagati Hrvatska.

Na novinarsko pitanje je li točno da je Haaški sud odbio molbu Hrvatske da bude prijatelj tog suda u postupku šestero Hrvata iz BiH (Prlić i ostali), ministar Kovač je odgovorio "Čekamo odluku žalbenog vijeća."

"BiH je bila žrtva agresije, a Republika Hrvatska je najviše pomogla u obrani BiH, a i tamošnji Hrvati su na referendumu glasovali u velikoj većini za samostalnost i neovisnost BiH. Znači Hrvati su pomogli opstojnosti BiH. I Republika Hrvatska želi kao prijatelj suda pomoći da se upravo to pokaže da je Hrvatska pomogla Bosni i Hercegovini, da ju je spasila", dodao je ministar Kovač.

Komentara 9

Avatar Idler 3
Idler 3
17:10 16.04.2016.

Zanimljivo al u ovoj priči su i Srbi i Muslimani i Crnogorci i Šiptari...svi redom na istoj lajni i dogovorili se buju bez problema. Problem ove priče su (kak i puno put do sad) Slovenci !!! Onaj komadić ceste od Italije do nas je sporan, a se ovo drugo se bu izgradilo sam ak bu nofcih.

MI
mix2mix
17:09 16.04.2016.

ma sroljavci, nemaju komentar, pa minuse lupaju. he, he necete vi jos dugo cicati hrvatsku cicu. navikli ste se, ali nece jos dugo

MI
mix2mix
16:52 16.04.2016.

tele jedno, prvo svojoj zemlji pomogni, pa onda kada ojacamo pomazi drugima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije