Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor na pismo

Kovač: 'Izgleda da Josipović više štiti interese Srbije nego svoje zemlje'

Miro Kovač
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
22.07.2016.
u 20:56

Gospodin Josipović, bivši predsjednik i profesor kaznenog prava, pokazuje da ili namjerno manipulira činjenicama ili ih ne razumije ili je posrijedi kombinacija jednog i drugog, kazao je Kovač.

Bivši predsjednik Ivo Josipović napisao je otvoreno pismo Kolindi Grabar Kitarović u kojem je predložio rješenje za spor sa Srbijom oko njihovih pristupnih pregovora s EU i Zakona o univerzalnoj jurisdikciji.

Josipović je u pismu pozvao Grabar-Kitarović da, s obzirom na ustavne nadležnosti, svojim stavom "prekine nekonstruktivnu histeriju koja šteti međunarodnoj poziciji Hrvatske" te odnosima sa susjedima. Napisao je i kako to šteti braniteljskoj populaciji jer ne nudi realno rješenje problema. Od predsjednice je zatražio i da inicira pregovore s Republikom Srbijom na načelima koje je on nekoć dogovorio s predsjednikom Tadićem.

Josipović je u pismu naveo i deset točaka, a njegovo pismo prokomentirao je i nadležni ministar Miro Kovač. On kaže kako ga je pismo začudilo te mu se čini da se Josipović uključio u predizbornu kampanju. Optužio ga je da više štiti interese Srbije nego svoje zemlje.

- Gospodin Josipović, bivši predsjednik i profesor kaznenog prava, pokazuje da ili namjerno manipulira činjenicama ili ih ne razumije ili je posrijedi kombinacija jednog i drugog. Naime, njegovo me pismo začudilo jer on tvrdi da Hrvatska ima univerzalnu nadležnost, što je točno, ali to vrijedi za kazneno zakonodavstvo, dok je u slučaju Srbije riječ o tome da ona ima i posebni zakon za ratne zločine. Čini se da se i Josipović uključio u predizbornu kampanju. Pogađa me i teško mi je jer se radi o bivšem predsjedniku, ali izgleda da Josipović više štiti interese Srbije nego svoje zemlje. 

>> Pročitajte otvoreno pismo Ive Josipovića predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović o sporu sa Srbijom

Komentara 42

GE
genex
22:44 22.07.2016.

jusipovićeva izjava je predizborna kampanja da se dobije dio glasova srba i jugonostalgičara jer dobro zna da neokomunisti i udbaši glasuju za sdp..jasno je da dok imamo ovakve likove kao jusipović ova država neće moći naprijed..mogu samo ponoviti riječi starog dobrog A.G.Matoša : Hrvatska već vidje puno raznih čuda, al ne nadje štrika za toliko juda..

TO
Torcidas
23:19 22.07.2016.

The_termentor.... Naciste, agresore, okupatore fašiste, četnike Hrvati porazili OLUJOM!! Obranil, stvorili nezavisnu drzavu Hrvatsku!!!

AD
admin2
23:23 22.07.2016.

A što kaže ministarka spoljnih pislova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije