Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vježbanje suradnje

Kotromanović se sastao sa zapovjednicom Oružanih snaga

Kolinda Grabar Kitarović,Ante Kotromanović
Foto: Boris Ščitar
29.01.2015.
u 12:44

Ministar obrane i predsjednica upućeni jedan na drugoga u poslu

Dok svi očekuju kako će proći prvi službeni ili neslužbeni kontakt izabrane predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Zorana Milanovića – koji je ekspresno čestitao pobjedu grčkom premijeru Alexisu Tsiprasu, no još nije novoj predsjednici RH – ne igraju se u Vladi svi "gluhih telefona". Početkom tjedna u zagrebačkom hotelu Sheraton susreli su se izabrana predsjednica i ministar obrane Ante Kotromanović.

Osim što su popili kavu, ovaj susret valja shvatiti i kao pripremni jer su ministar obrane i predsjednica po svojim funkcijama upućeni jedan na drugoga u poslu.

Izborno "iskrenje"

Kolinda Grabar-Kitarović i vrhovna je zapovjednica Oružanih snaga, a ministar obrane, kao ni načelnik Glavnog stožera, bez nje ne mogu dodijeliti ni dočasnički čin. Kotromanović i predsjednica su, dakle, prvi upućeni na "uvježbavanje" suradnje. Tijekom izborne kampanje bilo je iskrenja između Kotromanovića i Grabar-Kitarović jer je u jednom trenutku stanje u Oružanim snagama postalo i izborna tema, pogotovu situacija vezana za loš remont MiG-ova 21. Kotromanović je na kritike žustro reagirao priopćenjem MORH-a te ustvrdio kako se kandidatkinja uopće ne razumije u vojsku. Kotromanovića su optuživali i da je MORH stavio u funkciju pobjede Ive Josipovića, s kojim je Kotromanović – što jest činjenica – imao izuzetne odnose. Pogotovu je bio dramatičan susret ministra i kandidatkinje u Zadru, gdje se K. G. Kitarović pojavila na obilježavanju obljetnice 71. bojne VP, kada su okupljeni svjedočili kratkoj no žustroj razmjeni stavova između ministra i kandidatkinje. Nakon toga susreta, do kraja kampanje više nije dolazilo do sukoba zbog stanja u HV-u. Činjenica je, međutim, da u HV-u ne cvjetaju ruže pa će se vidjeti hoće li predsjednica i ministar korektno surađivati.

Priznao realnost

O bremenu problema naših Oružanih snaga predsjednica i ministar imat će prilike puno razgovarati, a doznaje se, ministar je već pripremio analizu stanja u Oružanim snagama RH. Odmah nakon pobjede Grabar-Kitarović, SDP-ovac Kotromanović među prvima je priznao realnost i izjavio da očekuje dobru suradnju te da bi "svaka njihova nekomunikacija ili nesuradnja štetila Oružanim snagama".

>>Grabar-Kitarović ima svoje želje, bit će iznenađenja

>>Grabar-Kitarović neće biti lako, ali ima šansu baš zato što je žena

Komentara 45

DU
Deleted user
13:39 29.01.2015.

To treba pocistiti sve... Sve one koji neznaju radit mrs vani...zabra niti djelovanje u obavjestajnim sluzbama ljudi koji su radili u bivsem sistemu...pocistiti i lijevo i desno....pogotovo nesposobnjakovice i uhljebe....tek onda ce bit bolje

Avatar tituš
tituš
13:15 29.01.2015.

Pitanje je je li ona njega išta razumjela. On vrlo nerazgovjetno govori, zamuckuje, a o sposobnostima ne ćemo niti pričati. Treba jako paziti kako su zrakoplovi remontirani i zašto još nisu gotovi, to je bio uradak ovog ministra ..

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
13:40 29.01.2015.

ha ha ha.... nekoć rigidni desničar.... danas SDPov ministar.... sada će sigurno pričati novoj Predsjednici kako je u stvari on u duši HDZ-ovac i da je Ivi Josipoviću pomagao u kampanji - samo po zadatku.... inače nebi on to nikada. I da je on osobno glasovao za nju. Onaj dio kako je izjavio da se ne razumije u vojsku, to je bilo mučko podvaljivanje od strane novinara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije