Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reagirao na kritike

Kotromanović Kolindi: Nađite nam vi, ako možete, milijardu eura za nove avione

Ante Kotromanović
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
21.08.2014.
u 19:30

Nije mi drago da gđa Kolinda Grabar Kitarović, evo, već drugi ili treći put na neprimjeren način govori OSRH...

Nije mi drago da gđa Kolinda Grabar Kitarović, evo, već drugi ili treći put na neprimjeren način govori OSRH. Ona je još uvijek politička tajnica NATO-a i neprimjereno je tako kritizirati vojsku jedne suverene zemlje članice. Da ona nije naša državljanka, sigurno bi svi skočili i reagirali zbog ovakva napada na jednu pobjedničku vojsku.

Budimo realni

Miješa kruške i jabuke kad nas optužuje da smo se stavili u funkciju predizborne kampanje predsjednika Ive Josipovića. MORH ne bi reagirao na njezine izjave o Josipoviću, ma što ona njemu rekla, no govorila je o OSRH i zato smo reagirali. Znam ja kakva je bila naša vojska kada je bila razoružana, znam, i to malo bolje od nje, kakva je sada, a znam i to da je HV ušla u NATO. Znači da nije u tako jadnom stanju o kakvom govori gđa Kitarović. Svi mi želimo nove borbene zrakoplove, no moramo biti realni. U mandatu ove vlade više od 1,2 milijarde kuna uloženo je u modernizaciju vojske. Ona govori o OSRH “koji si možemo priuštiti”. Pa takve oružane snage i imamo.

Druga opcija – gašenje

Da možemo uložiti više novca, imali bismo više. Evo, neka nam gđa Kitarović, ako zna kako, pronađe milijardu eura pa ćemo imati novu eskadrilu. Kaže da o OSRH moramo odlučiti “racionalno, ali i hrabro”. Slažem se, ali ona zna kakva je druga opcija bila. Da nismo poslali MiG-ove na novi remont, došlo bi do gašenja borbene eskadrile. Nisam za to da u ovakvu polemiku ulazimo javno, a kao kandidatkinja za predsjednicu gđa Kitarović može doći u Ministarstvo na razgovor kad god želi. Želim joj sve najbolje, pa čak i postane li vrhovna zapovjednica ovih naših “jadnih i žalosnih snaga”. Zamolio bih sve predsjedničke kandidate da ne politiziraju oko OSRH jer to je ozbiljna institucija, kakva je bila u ratu, tako i sada u miru.

>>Kolinda Grabar-Kitarović: I MORH se uključio u Josipovićevu kampanju

Komentara 251

TO
tolitol
19:42 21.08.2014.

On se hvali da je u mandatu ove vlade (dakle u zadnje 3 godine) u modernizaciju vojske uloženo 1,2 milijarde kuna. No ne spominje da je samo u 2013. iz državne, županijskih i općinskih bankrotiranih kasa potrošeno je 1,7 milijardi kuna na registriranih nevjerojatnih 50 tisuća udruga koje najvećim dijelom parazitiraju u ovoj zemlji i/ili na neki način odrađuju zadaće za svoje političke gospodare. Što su li prioriteti? Glavno je da se obrušio na Kolindu koja prijeti njegovom stranačkom kolegi na Pantovčaku. To je prioritet.

BU
Bulaba
19:57 21.08.2014.

Daj Kotromanoviću šuti, pretvorio si vojsku skupa sa svojim kukuriku jaranima u izviđače, ne bi se mogli obraniti ni da nas napadnu Hare Krišne.

Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
20:09 21.08.2014.

Sad je već na milijardi...E moj Kotromanoviću, prodana dušo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije