Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša premijerka

Sanader nakon izlaska iz Remetinca prozvao Kosor, a ona mu odgovorila: Dobro zna da to što govori nije istina

Jadranka Kosor
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/17
25.11.2015.
u 21:56

Cjelokupna atmosfera odavala je ravnodušnost i sarkastičnost većine okupljenih koji su se s cijelom situacijom odlučili našaliti (osim nekoliko starijih simpatizera).

– Ne poznajem nijedan slučaj na kojemu se čovjeku sudi u pet različitih postupaka. Da se to spojilo, ja bih bio na slobodi. Politiku neću komentirati, njome se više ne bavim. Koncentrirat ću se na postupke – kazao je novinarima bivši premijer Ivo Sanader kada je u utorak, nešto iza 17.30 sati izašao iz zatvora u Remetincu. Bili su mu to prvi trenuci na slobodi nakon što je u zatvoru u Remetincu bez prekida proveo ukupno 1101 dan, koliko je prošlo od izricanja osuđujuće presude u slučajevima Hypo i Ina –-MOL. Ispred zatvora dočekali su ga njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, koja je cijelo vrijeme držala malu kameru u ruci i snimala. Sanader je u svom prvom obraćanju na slobodi nastupio samouvjereno i odlučno, baš kao i u dane svoje vladavine. Jednako tako odgovorio je sa “ništa nije dokazano” na pitanje o tome je li ukrao novac.

Kosor: Opet ponavlja mantru

– Kosor je nazvala Bajića i zatražila moj kazneni progon, a on ju je morao poslušati – kazao je Sanader.

– Ništa nova, opet ponavlja mantru o sastanku u Vladi i opet preskače Tomislava Karamarka, koji je također bio tamo kao ministar unutarnjih poslova. To je sada i više nego znakovito. Pitam se zašto nitko nikada nije Karamarka pitao o tom sastanku, pa i Mladena Bajića – odgovorila je bivša premijerka Jadranka Kosor. Poručila je da Sanader dobro zna da to što govori nije istina jer da taj sastanak nije imao veze s njim, već se odnosio na Poglavlje 23. Dodala je da ona kao premijerka nije mogla ništa naručiti od DORH-a, ali i isto tako zabraniti DORH-u da radi svoj posao. Izlazak bivšeg premijera iz zatvora iščekivao se punih pet i pol sati. Ispred zagrebačkog Remetinca Ivu Sanadera čekalo je desetak simpatizera koje je hladnoća nakon sat-dva čekanja ipak natjerala da odu svojim kućama.

Pratit će “Ćaća se vraća”

– Da se on vrati u HDZ, vratio bih se i ja – kazao je jedan stariji gospodin. U jednom trenutku, ulica je bila prepuna i srednjoškolaca s pivom u ruci koji za izlazak bivšeg premijera nisu marili. Bili su tamo zbog svjetski poznatog američko-ruskog youtubera Vitalij Zdorovecki, koji je također odlučio dočekati bivšeg premijera. Skočio je na automobil u kojemu se Sanader vozio i poklonio mu Dinamov šal.

Osim njih, pred Remetincem je bilo i nekoliko mladih simpatizera s Facebook stranice “Ćaća se vraća” koji su skandirali: “Ćaća, nemoj zaboravit’ dicu svoju!” Sa smiješkom na licu odgovorio im je da će ih pratiti na Facebooku. Ipak, cjelokupna atmosfera odavala je ravnodušnost i sarkastičnost većine okupljenih koji su se s cijelom situacijom odlučili našaliti (osim nekoliko starijih simpatizera).

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda Sanaderu je ukinulo istražni zatvor danas u podne, a prema donesenom rješenju, bivši premijer izašao je na slobodu bez ikakvog jamstva. Nije mu izrečena nijedna mjera opreza. To znači da mu je vraćena prije oduzeta putovnica, a Sanader može slobodno napuštati i prebivalište i nema obvezu javljati se predsjednici sudskog vijeća Ivani Čalić, kako mu je to bio naložio Vrhovni sud.

>> Ivo Sanader nakon izlaska iz Remetinca otišao kući: Politikom se više ne bavim!

Komentara 93

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
22:04 25.11.2015.

Ovaj je osramotio Hrvatski narod radi vlastitog koristoljublja .Jednostavno nije čovjek.

DU
Deleted user
22:19 25.11.2015.

Sramota u kojoj drzavi zivimo!

DU
Deleted user
22:35 25.11.2015.

Vitaly Zdorovetskiy je izvrsna metafora za hrvatsko pravosudje, ha, ha......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije