Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reformisti i koalicije

Kosor i Josipović ga 'otkantali', a Čačić tvrdi: Sve su opcije još otvorene

Radmir Čačić,reformisti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/5
28.03.2015.
u 11:01

Vođa Reformista danas je optužio Vladu ugrozu projekta Plomin C, ali i situaciju u kutinskoj Petrokemiji

Šef reformista Radimir Čačić optužio je danas Vladu kako svojom politikom nečinjena ozbiljno ugrožava projekte izgradnje termoelektrane na ugljen Plomin C.

A Vladu je optužio i da je propustila još 2012. godine riješiti problem kutinske Petrokemije kada je, kako tvrdi Čačić, odbijena njegova ideja za ulazak svjetskog strateškog partnera koji je tada bio spreman za Petrokemiju platiti 150 milijuna eura ne računajući dodatne investicije. Čačić tvrdi da je Vlada sama kriva što će građani izaći na lokalni referendum o zabrani izgradnje Plomina C zato što nije dobro iskomunicirala koje je sve benefite lokalno stanovništvo moglo imati.

Kaže da je to samo savjetodavni referendum koji Vladu ne obvezuje ni na što i apelira da konačno donesu odluku o interesu države te da nastave projekt Plomin C.

Radimir Čačić i dalje tvrdi kako postoji interes za suradnju Reformista s DC-om, Novim valom Ljube Jurčića, Nacionalnim forumom Nikice Gabrića ali i s bivšom premijerkom Jadrankom Kosor, bivšim predsjednikom RH Ivom Josipovićem i bivšim ministrom financija Slavkom Linićem. Čačić tvrdi da su još uvijek sve opcije otvorene i kako ne treba vjerovati svemu što novinari pišu, mada su ga javno ''otkantali'' i Kosor i Josipović.

>>Čačić obilježava 25 godina Koalicije narodnog sporazuma

>>Radimir Čačić: Očekujem da će Bandić sada dati ostavku

Komentara 29

19
1995josip
11:21 28.03.2015.

Propalim političarima koji su napravili ili bili upleteni u bilo kakav kriminal , savjetujem da odu U mirovinu , da su bili sposobni i pošteni nebi sada bili bivši .

DI
Diners
11:38 28.03.2015.

Čačiću odi u političku mirovinu!Svako normalan bi se povukao nakon zatvorske kazne bez obzira koje vrste.

SS
sseka
11:42 28.03.2015.

sve je to hrpa ničega!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije