Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema više sukoba interesa

Korumpiranim profesorima ipak će se suditi u Osijeku, a ne Zagrebu

prazna sudnica
Foto: Ilustracija: Tino Juric/PIXSELL
25.05.2015.
u 16:55

Optužnicom je prvotno bilo obuhvaćeno 17 osoba, a nakon nagodbi na optuženičkoj klupi ih je ostalo devet

Postupak protiv profesora osječkog Pravnog fakulteta, koje USKOK tereti da su studentima prodavali ispite, ipak će se voditi na Županijskom sudu u Osijeku.

Odlučilo je tako optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda koje je danas trebalo odlučiti o osnovanosti optužnice. Naime, predmet je zbog mogućeg sukoba interesa, odnosno mogućnosti da profesorima sude bivši studenti, a danas suci Županijskog suda, prebačen u Zagreb, no nekoliko okrivljenika se prije početka suđenja nagodilo pa je optužno vijeće zaključilo kako više nema sukoba interesa.

Optužnicom je prvotno bilo obuhvaćeno 17 osoba, a nakon nagodbi na optuženičkoj klupi ih je ostalo devet. Među profesorima, koji su priznali krivnju i nagodili se s tužiteljstvom, i bivši je dekan osječkog Pravnog fakulteta Igor Bojanić, a od posrednika se nagodio bivši direktor Tržnice Osijek Željko Krivić.

>> Nagodilo se dvoje studenata, presudu ih čeka još sedam

>> 'Ugled akademske zajednice narušili ste nedopustivim ponašanjem...'

>> Evo kako su se kupovali ispiti na Pravnom fakultetu u Osijeku

Komentara 3

TA
talijanka
17:59 25.05.2015.

Kakva sramota ,i to pravnici ,predaju na pravu a kriminalci -kokošari

MA
Malenkost
22:56 25.05.2015.

Stravicno! moguce je da su Sudci oni koji su od Osudenika kupovali ispite na Pravnom Fakultetu!! Jadnali je to drzava! Jadna i bijedna. To je HR "lEita". Kriminalna Drzava. Maknite se zemljaci sirom svijeta od ove tvorevine F.T. i HDZa.a. Krivotvorene Diplome i Titule, kupljeni ispiti, korumptni politicari ala Sanader ili drugi dijelatnici ala Vidosevic, ... . Nestanite mladi i pametni iz te Drzave cim prije to bolje ili sacekajte jos grcke scenarije.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
20:54 25.05.2015.

I poštene ljude možete potplatiti - ako ih "pošteno" platite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije