Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bernardica Juretić:

'Zakon je konzervativan ako želimo društvo bez obitelji, a konzervativna osoba boji se Boga pa neće napraviti ništa loše'

Bernardica Juretić
Foto: N1
1/4
30.09.2016.
u 13:50

- U današnjoj, uvjetno rečeno, totalnoj demokraciji, liberalizaciji, sekularizaciji društva svjedočimo da se supružnici ubijaju, što znači da je itekako bitno posvješćivati ljudima i njihova prava i obveze, žene posvijestiti da nisu dužne trpjeti nasilje u obitelji - poručila je ministrica

Bivša ministrica socijalne politike i mladih Bernardice Juretić danas je za N1 stala u obranu Obiteljskog zakona. 

- Napravili smo normativni plan aktivnosti, još onog trenutka dok je Vlada normalno funkcionirala, svako ministarstvo zna koje će zakone u kojem roku donositi. Imamo obvezu i prema Ustavnom sudu, jer se radna skupina, na pitanje ustavnosti zakona, izjasnila da je zakon neprovediv i donesen je zaključak da je najbolje izraditi novi zakon. 

Radna skupina, tj. ministarstvo, izrađuje nacrt zakona, on će biti gotov, a vlada koja dođe imat će gotov zakon. Ako se sljedeća Vlada odluči donijeti ovaj zakon, može, a ako ga žele mijenjati, radit će na tome - poručila je Juretić.

"Što je konzervativno?"

Juretić bi voljela čuti što se podrazumijeva pod konzervativno. - Ako je obitelj konzervativna, ako želimo društvo bez obitelji, onda naravno da je konzervativan. Radi se polemika oko prijedloga da se ide na savjetovanje prije braka, ali ja bih rekla da taj netko ne shvaća smisao. Ne vidim što bi drugo bilo konzervativno u tezama. Ako mi ne želimo vrednovati obitelj, i dati vrijednost obitelji i da obitelj bude temelj našega društva, onda nam ne treba zakon, ne treba nam ništa, onda možemo imati anarhiju i da radi svatko što ga volja - smatra Juretić.

Komentirala je nasilje u obitelji i požalila se da je žalosno da u 21. stoljeću postoje ubojstva među supružnicima.

- "Unatoč, uvjetno rečeno, civiliziranom društvu, mnogi kažu i konzervativnom, ali da smo konzervativni, onda bi se poštivali i vjerujem da se supružnici ne bi ubijali, ali ako ćemo ići do kraja, ako je netko konzervativan ima strah Božji, pa se boji Boga i neće napraviti ništa loše.

U današnjoj, uvjetno rečeno, totalnoj demokraciji, liberalizaciji, sekularizaciji društva svjedočimo da se supružnici ubijaju, što znači da je itekako bitno posvješćivati ljudima i njihova prava i obveze, žene posvijestiti da nisu dužne trpjeti nasilje u obitelji - zaključuje ministrica.

>> Ministrica Juretić: Za civilni sektor ima novca, ali ga treba dobro rasporedijeliti

Komentara 13

AS
askica
14:08 30.09.2016.

Ako je tako konzervativna i bitna joj je obitelj zašto se udala za razvedenog muškarca. Trebala je njegovu tadašnju obitelj spašavati.

SA
Saskakempa
14:34 30.09.2016.

Svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje. Nema se sta tu dodati.

OK
okus
14:12 30.09.2016.

Tko i tebe tu postavi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije