Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kulfest

Konzervativci: Komunizam je teže savladati nego što smo mislili

Kulturfest
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/9
15.05.2014.
u 22:53

Vice Batarelo je, pak, naglasio da je hrvatsko društvo i kultura još od Drugog svjetskog rata pod hegemonijom radikalne ljevičarske misli.

Ljubitelji konzervativne misli ispunili su do posljednjeg mjesta Smaragdnu dvoranu hotela Esplanade u kojemu je večeras otvoren Kulfest.

Organizatori skupa dr. Vice Batarelo i dr. Stjepo Bartulica istaknuli su da je nasljeđe komunizma teško savladati te da su se mnogi prevarili kad su pomislili da je komunizam izbrisan na prvim demokratskim izborima prije 25 godina. Bartulica je naglasio da konzervativci znaju da ljudska narav pati od nekih nedostataka te da ne možemo stvoriti idealno društvo. 

Konzervativcima je prioritet zaštita ljudskog života i oni će stoga, bez obzira na napade, otvoriti i pitanje pobačaja. Vice Batarelo je, pak, naglasio da je hrvatsko društvo i kultura još od Drugog svjetskog rata pod hegemonijom radikalne ljevičarske misli. Stoga je naše politički korektno ponašanje i danas vrlo često u skladu željama koje je uspostavila intelektualna politička elita ljevice kroz desetljeća svoje strahovlade.

Nakon uvodnog slova održan je okrugli stol na kojem su sudionici pokušali odgovoriti na pitanje što je zapravo konzervativna misao u Hrvatskoj i svijetu. Na njemu su pored organizatora sudjelovali dr. Slaven Letica, Robin Harris, Damir Jelić i Nino Raspudić.

>> 'Europa je iznjedrila ono najbolje – sekularizam i ljudska prava, ali i najgore – nacizam i kolonijalizam'

Komentara 102

Avatar Jana
Jana
08:07 16.05.2014.

Da je valjao komunizam bio bi i dan danas ali su ga napustile sve nekadašnje crvene utvrde u svijetu. Naime, crveni i danas imaju vladu samo što su shvatili da ako preokrenu kabanicu mogu se još više bogatiti . ZatoZato čvrsto stojim uz konzervativce. Za vrijeme juge smo govorili " komunista = komu ništa komu sve!"

NN
narodne_novine
08:00 16.05.2014.

Interesantno, mozda se narod konacno probudi. Treba vise ovakvih skupova. Konacno nekakva normalna diskusija bez ustasa i partizana.

Avatar panda13
panda13
08:14 16.05.2014.

Pitanje za cinbenika. Šta je u hrvatskoj napravljeno za vrijeme vladavine Račana i za vrijeme Milanovića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije