Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća pojedinačna donacija

Končar donirao 1,5 milijuna kuna za obnovu Vodotornja. Bago: Poskupljenje struje će utjecati na standard stanovništva

darinko bago
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
26.09.2016.
u 15:00

Prema službenim podacima Grada Vukovara do sada je za potrebe obnove Vodotornja prikupljeno oko 9,8 milijuna kuna.

Predsjednik Uprave tvrtke Končar – elektroindustrija d.d. Darinko Bago uručio je danas gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček na 1,5 milijuna kuna za potrebe obnove vukovarskog Vodotornja. Od kako su gradske vlasti pokrenule projekt obnove Vodotornja ovo je najveća pojedinačna donacija za obnovu ovoga simbola Vukovara i Domovinskoga rata.

- Što je za Izrael Masada to je za Vukovar Vodotoranj. Zadovoljstvo nam je što možemo sudjelovati u ovoj akciji, a mišljenja smo kako bi bilo korisno sve simbole, poput Vodotornja, obnoviti - rekao je Bago. Pojasnio je i kako je do donacije Končar – elektroindustrije došlo nakon što je Uprava tvrtke razmotrila tu mogućnost poslije čega su obavljeni razgovori sa sindikatima, dobivena potpora Nadzornog odbora što je sve potvrdila i Skupština tvrtke.

Penava se zahvalio tvrtki Končar i njenim zaposlenima kao i svima koji su do sada uključili se u obnovu Vodotornja.

Najveća pojedinačna donacija

- Vrhunska hrvatska tvrtka za vrhunski hrvatski projekt. Ovo je izuzetno vrijedna potpora za projekt koja će nam dati dodatni vjetar u leđa. Lijepo je vidjeti i čuti da postoji svijest o obnovi Vodotornja - rekao je Penava koji je potvrdio kako je ovo najveća pojedinačna donacija za realizaciju ovoga projekta.

Prema službenim podacima Grada Vukovara do sada je za potrebe obnove Vodotornja prikupljeno oko 9,8 milijuna kuna. Iz gradskih vlasti najavljuju kako će u narednih 15-ak dana biti raspisan javni natječaj za obnovu ovoga simbola grada.

Predstavljajući tvrtku Končar – elektroindustrija d.d. Bago je rekao kako je to zapravo sustav od 17 poduzeća koji ima godišnji prihod od oko 400 milijuna eura. Oko 50 posto proizvodnje namijenjeno je za izvoz pri čemu 2/3 tih proizvoda odlazi u zemlje EU. Tvrtka zapošljava oko 3.700 - 3.800 djelatnika.

Smanjenje potrošnje kod građana

Prilikom današnje posjete Vukovar predsjednik Uprave Končar – elektroindustrije d.d. Darinko Bago progovorio je i utjecaju na velike tvrtke koji će imati najavljeno povećanje cijene električne energije.

- Poskupljenje će direktno utjecati na standard stanovništva. Prije svega elektroprivreda kao i drugih dionici za distribuciju električne energije su pravne samostalne osobe i pokušaji utjecaja da smanjuju cijenu i svoju dobit govore o nekim netržišnim principima koji u nekim glavama još uvijek postoje. Kako god se okrene to će pasti na leđa građana -  rekao je Bago.

Bago: Otvorit ćemo se više izvozu

Dodao je i kako će automatski to rezultirati i smanjenjem potrošnje kod građana, a onda i smanjenjem proračuna. Sve to onda će, kako je rekao Bago, dovesti i do smanjenja investicija.

- Nama kao proizvođačima opreme su te najave nepovoljne i nije nam drago ali i u tim uvjetima ćemo preživjeti. Okrenut ćemo se više izvozu. Biti će to prije svega neugodno za građane. Očekujem da će nova Vlada imati neka šira i drugačija rješenja kako bi se pogreške oko subvencioniranja energije ili obnovljivih izvora energije korigirale i socijalno pravednije raspodijelile - rekao je Bago govoreći o tome koliko bi poskupljenje električne energije imati na tvrtku kojoj je na čelu.   

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kažemja
16:33 26.09.2016.

Moja malenkost je zaposlena u Končaru i sretan sam i ponosan što je Uprava Končara odlučila donirati ovako lijep iznos za Vukovarski vodotoranj.

Avatar fuzzy
fuzzy
16:34 26.09.2016.

Svaka čast i hvala za ovu vrijednu donaciju.

Avatar kakon
kakon
13:51 27.09.2016.

Pa kakav je to vodotoranj čija obnova zahtjeva tolike novce?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije