Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurci pokrenuli natječaj

Konačno će se znati čija je brada najveća i najbolja u Hrvatskoj

Brada
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/4
30.09.2016.
u 20:34

Bradonje koji nose brade samo zato što su “in” nisu pravi bradonje, kaže Čakovčanin Tomislav Buza, koji bradu pušta od srednje škole

– Brade su popularne od početka svijeta. Svi koji su u povijesti nešto značili imali su brkove i bradu, ili jedno od toga. Onda su se prije nekoliko godina pojavili metroseksualci koji su skidali dlake s tijela i čupali čak i obrve, da bi dlake ponovno došle u modu.

Sad je to već masovna pojava, vidjeli ste na nogometnom prvenstvu da je svaki treći igrač imao bradu – govori Stanislav Mučić dok šiša mušteriju u “Brijačnici Brico” u Prelogu, opremljenoj u retrostilu. Taj Brico u nazivu brijačko-frizerskog obrta je on.

S nekolicinom istomišljenika iz Međimurja promiče kult brade, a i sam se “specijalizirao” za uređenje i njegu tog muškog ukrasa. Na portalu gentleman.hr pokrenut je i prvi hrvatski izbor najbrade. – Natječaj za najbolju bradu Hrvatske nastao je nakon što se ekipa nas lokalnih bradonja počela nalaziti na laganim druženjima vikendom.

Uz razgovore o njezi brade i, naravno, uspoređivanju čija je veća, došao sam do ideje da pokrenemo natječaj, pa da stvarno vidimo čija brada je doista najveća i najbolja u Hrvatskoj. Prijave primamo do 15. studenog – napominje Čakovčanin Tomislav Buza, koji bradu pušta još od drugog razreda srednje škole prije dvadesetak godina.

Jedino razdoblje kad ju je skinuo bilo je za vrijeme služenja vojnog roka. – Jednostavno, bez te brade ne osjećam se potpuno i ona je toliko prešla u naviku i normalnu da bih se bez nje osjećao kao da mi fali određeni dio tijela – smije se. Brada zahtijeva i brižnu njegu, od jutarnjeg pranja i češljanja do nanošenje ulja i balzama za bradu.

– Bradonje koji nose brade samo zato što su one “in” nisu pravi bradonje jer ako brada jednog dana bude “out”, i svi ti dlakavi lumberjackovi odjednom će početi forsirati nježna lica bez dlačice na njemu – objašnjava.

Brico Mučić savjetuje da je bradu dobro tretirati eteričnim uljima kojima je većinom baza maslinovo ulje. – Najprije zapravo treba proći dječje bolesti, od zafrkancije članova obitelji i prijatelja do svrbeža kože koji traje pet-šest tjedana.

Reakcije okoline su različite, od toga da bradonja izgleda zapušten ili kao kozlek, do klasičnog pitanja “kaj nemaš za žilet”. Brada ne mora biti puna, mogu se nositi samo brčići i lagana bradica kao što nose Zvonimir Boban ili mušketiri. Ne mora cijelo lice biti obraslo. Iznenadilo me i začudilo što jako puno mladih nosi bradu – kaže. Jedno od češćih pitanja s kojima se susreću bradonje je i: “Kaj si prešel u drugu vjeru?”

>> Mel Gibson novim izgledom nametnuo je modno pitanje: Što je muškarac bez brade?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije