Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Banjalučki biskup u posjetu Osijeku

Komarica: Želimo otvoriti školu za političare u Banjoj Luci

komarica
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.10.2016.
u 15:10

'Nemamo vođa naroda. Zašto se iseljavaju Slavonija i Bosna?...', rekao je banjalučki biskup Franjo Komarica

- U BiH, kao i u Hrvatskoj, mora se zagarantirati ravnopravnost svih ljudi i svih etničkih ili vjerskih i drugih zajednica. Toga nema u Bosni. I zato je moje temeljno pitanje i u Bruxellesu, i u Strassbourgu i Washingtonu, zašto mi za vas nismo ljudi? Nemamo pravo na temeljna ljudska prava i ravnopravnost s drugim narodima – poručio je banjalučki biskup Franjo Komarica danas u Osijeku, gdje ga je, među ostalim, primio i čelnik Gradskoga vijeća Ante Đapić.

Sugovornici su mu, nastavio je, često bili zbunjeni njegovim opservacijama i pitaju se "kako im to nitko od hrvatskih političara nije govorio, oni to prvi puta čuju".

- Netko će doći u opasnost i reći "pa imamo nesposobne političare". Ali imamo doista neškolovane političare, to je moje iskustvo. Za svaki posao, od kuhara do krojača, moraš izučiti zanat. Čini se da samo u politiku možeš ići, a da ne znaš abecedu – nastavio je biskup. Razmišlja, otkrio je, da se otvori škola za političare baš u Banjoj Luci.

- Nemamo vođa naroda. Zašto se iseljavaju Slavonija i Bosna? Izgleda da nam je netko nametnuo kompleks manje vrijednosti, a kome koristi iskompleksiran čovjek – zapitao je Komarica, dodajući kako treba raditi "na zdravom patriotizmu".

Ključne riječi

Komentara 2

TS
ti shiba
15:53 11.10.2016.

Sve je to u redu, ali tko će im predavati, tko će ih učiti?

DO
doktorica
16:22 11.10.2016.

imamo ih dovoljno iz BIH i bez škole u Hrvatskoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije