Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanovićev protukandidat

Komadina u Splitu: Treba osnovati vladu u sjeni!

Zlatko Komadina
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/6
14.02.2016.
u 14:29

- Jesmo li dobili izbore? Sami prosudite, neki drugi su u Banskim dvorima – rekao je Komadina.

- Pozdravimo Zlatka Komadinu, kandidata za predsjednika SDP-a, u prostorijama stranke, kako je i primjereno – dočekao je Ivo Baldasar Zlatka Komadinu u splitskom SDP-u, aludirajući na Zorana Milanovića koji je u petak druženje sa simpatizerima iz stranke organizirao u Gradskom kazalištu 
mladih, zaobivšavši splitsku podružnicu.

Na druženje s Komadinom, koji je stigao u pratnji Rajka Ostojića, u nedjelju je došao prof. Josip Milat, Marin Jurjević, Veljan Radojković, Aida Batarelo, Gojko Čepo... - SDP-u trebaju promjene, mora biti bolja i jača stranka koja okuplja socijaldemokrate i intelektualce izvan stranke kako bismo dobili natpolovičnu većinu u Saboru. Jesmo li dobili izbore? Sami prosudite, neki drugi su u Banskim dvorima – rekao je Komadina. 

Nije frajer tko dalje pljuje

Istaknuo je kako se mora uvažavati mišljenje baze u sastavljanju lista, kadroviranju i kreiranju stranačke politike. Drži kako treba osnovati vladu u sjeni jer javnost ima pravo znati tko će biti budući ministri, a ne kao u slučaju Mosta i HDZ-a. - HDZ plaši hrvatsku javnost s crvenim vragovima, mi sa crnim vragovima. Oni jesu crni, vidite što se događa s tajnim službama, a traje i udar na medije. Međutim, nije frajer tko dalje pljuje. Ne može se jedan čovjek boriti protiv cijelog HDZ-a. Dijeliti hrvatsko društvo, znači stvarati protestnih glasova, zbog čega se i dogodio Most – poručio je Komadina i dodao kako antifašizam mora postati neupitna vrijednost za sve političke opcije jer su zahvaljujući njemu branitelji, koji su također antifašisti, oslobodili Hrvatsku u postojećim granicama.

Splitski SDP-ovci su ga pitali je li staložen, a on im je dogovorio da ima živce kao konj, a na upit kakvo mu je zdravlje objasnio je zašto je otišao iz Milanovićeve Vlade. - Dogodi se svakome ispad iz sustava. To je trajalo kratko, ali rečeno mi je da Vlada ne može čekati pa sam se povukao. Prije toga, smijenjen je moj pomoćnik Ferdelji, bez moje suglasnosti, a projekt Žuta Lokva kojega sam započeo, zaustavio je moj premijer o čemu sam saznao iz medija – rekao je  Komadina SDP-ovcima. Ipak, poručio je kako su SDP svi oni, a to će i ostati ma tko pobijedio na unutarstranačkim izborima.

Napomenuo je kako osobno nije blatio nikoga, također ni Milanović, a nadam se da će neprimjerene izjave nekih kolega ostati prošlost. Kaže kako je osudio Baldasara kada je donio vijenac na spomenik HOS-a, ali je prihvatio njegovo objašnjenje da je izrazio zahvalnost poginulim braniteljima. 

>>Komadina: Zastupnici Mosta pokazali su veću političku zrelost od HDZ-a

>>Komadina: Ako sam ja bio neuspješan, a oni uspješni, zašto su izgubili izbore?

Komentara 41

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
14:40 14.02.2016.

Šta će vam vlada u sjeni kad ju već imate u beogradu....

DU
Deleted user
14:40 14.02.2016.

Samo vi kmečite,Hrvatska Hrvatima!!!

ĆA
ćaćaća
14:54 14.02.2016.

ovaj sdp je stvarno veliki SDSS ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije