Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Što će im stranci'

Komadina o HDZ-ovu gospodarskom programu: To vrijeđa hrvatsku pamet

'27.12.2011., Zagreb - Zlatko Komadina dolazi na sjednicu Vlade Republike Hrvatske.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
02.03.2015.
u 16:40

– Bavarci će ostati živjeti u Bavarskoj, bolje bi bilo koristiti domaću pamet – poručio je potpredsjednik SDP-a.

Primorsko-goranski župan i potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina kritizirao je danas HDZ-ov gospodarski program, a posebno to što su u njegovoj razradi angažirani strani stručnjaci.

– Preporučio bih HDZ-u da svoj gospodarski program piše u suradnji s domaćom pameću, imamo 37 raznih instituta i niz ekonomskih fakulteta. Ovo pomalo vrijeđa hrvatsku pamet – izjavio je Komadina, piše Novi list.

Istaknuo je kako ne vidi zašto bi program za Hrvatsku trebali pisati stranci te se pita zašto ne uključe hrvatske stručnjake koji su aktivni u javnom životu zemlje.

– Dobro, jasno je da HDZ ima suradnju s njemačkim CDU-CSU, ali HDZ se uvijek hvalio da ima puno stručnjaka, eno ih sjede u Saboru, gdje su sad oni?! Uostalom, Bavarci će ostati živjeti u Bavarskoj, bolje bi bilo koristiti domaću pamet – poručio je potpredsjednik SDP-a.

O dijelovima programa koji su javno objavljeni Komadina je rekao da u njima ne vidi ništa spektakularno. – Dosta je tu neoliberalne priče i sličnoga. Jedino što mi se dopalo je stajalište da nije sve za privatizaciju, da bi trebalo privatizirati samo ono što može podići konkurentnost – rekao je.

>> HDZ-ov savjetnik za gospodarstvo: Jedino rješenje su reforme

>> 'Gospodarski program HDZ-a jedina je alternativa krizi i depresiji'

Komentara 218

LI
livoguza2
16:55 02.03.2015.

"To vrijeđa hrvatsku pamet", veli Komadina. A ja pitam: Koju pamet? Ovu KUKUrikavu koja nas je dovela na prosjački štap? To bi bilo ispravno nazvati torbarska pamet. Iš! Lp.

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
16:45 02.03.2015.

A GDJE JE TVOJA PAMET,DRUŽE? U komadićima

CA
cactus
16:45 02.03.2015.

kukuriku koalicija je puna kokošjih mozgova, plan 21 je ostao samo plan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije