Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBUVA I PODRŽAVA DOMAĆE

'Kolindine' startasice izrađuju za navijače

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
01.12.2016.
u 23:45

Ovaj model tenisica bit će u prodaji od ožujka 2017., najavljuju u borovskoj tvornici

Uz konačan rezultat i odličan tenis, finale Davisova kupa u Zagrebu ostat će zabilježeno i po (ne)namjernoj reklami borovskih tenisica Startas predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Fotoreporteri su, podsjetimo, snimali predsjednicu dok je sjedila na svome sjedalu i pritom stopala držala na sjedalu ispod, pri čemu su najviše u oči upadale spomenute tenisice.

– Ponosan sam što je predsjednica na jednom tako velikom sportskom događaju nosila borovske tenisice. Za jednu takvu gestu možemo joj reći samo velika hvala uime svih radnika Borova – rekao je menadžer brenda Startas u vukovarskoj tvornici Borovo Dubravko Šimenc.

Objasnio je da je riječ o prvom uzorku nove kolekcije tenisica koje će se u prodavaonicama pojaviti u ožujku iduće godine. Najavljuje i da će njihova cijena biti u sadašnjim okvirima po kojima se prodaju ove tenisice. Šimenc kaže i da je taj prvi uzorak startasica darovan predsjednici, no da dar nije ničim uvjetovan.

– Smatrali smo korektnim da predsjednici države darujemo prvi uzorak nove kolekcije, a kada će ih nositi i u kojoj prilici, mi nismo ni željeli ni mogli uvjetovati. Ova njezina gesta svakako je velika stvar za Borovo i sam brend Startas – dodaje Šimenc.

Prema zamislima iz ove vukovarske tvrtke, tenisice Startas koje je nosila Grabar-Kitarović trebale bi postati dio dress-codea hrvatskih navijača.

On bi, uz zastave, dresove, kapice i slične prepoznatljive navijačke rekvizite, bio upotpunjen i tenisicama na kojima se ističu kockice državnog grba.

– Svako malo se u Hrvatskoj i inozemstvu organiziraju razna velika domaća, europska ili svjetska natjecanja. Mislimo da bi ovaj model tenisica mogao postati nezaobilazna obuća hrvatskih navijača tim prije jer se uklapa u ostale rekvizite koje već imaju. Na taj bi način uvijek i svugdje bili prepoznatljivi – rekao je Šimenc.

Dizajnerica i ovoga modela startasica je Iva Ćurković Spajić, koja na tome poslu radi već tri godine tijekom kojih je stvorila bezbroj najrazličitijih modela. Model o kojem sad govori cijela Hrvatska, a koji se još nije počeo prodavati, nastao je po starom koji je nosio naziv “Cro”.

Njegove sitnije kockice, koje su inspirirane hrvatskim državnim grbom, sada su modificirane i krupnije su. Izrađivat će se u kombinacijama crvene, bijele i plave boje.

– Novi je model moderniji, kvalitetniji i bolji. Ide i ukorak s vremenom. Vjerujem da će naići na dobar prijam kod kupaca – kaže Ćurković Spajić, dizajnerica i modela koji se pojavio i u časopisima Vogue, inStyle, New York Times...

Treba znati i da su se prve tenisice Startas pojavile na tržištu još 1976. otkad je proizvedeno na desetke milijuna pari. Brend Startas postao je prepoznatljiv u cijeloj bivšoj državi te su generacije mladih odrasle u njima.

Borovske startasice proizvode se isključivo od prirodnih materijala i ručno. Od početka proizvodnje do konačnog proizvoda svaka od tenisica prođe kroz ruke 23 radnice. Proteklih godina na tržište je plasiran niz modela koji je doveo i do povećanja proizvodnje.

O narudžbama ovisi kolika će biti proizvodnja i ovog navijačkog modela. U međuvremenu kontinuirano se radi i na izradi novih modela pa su tako nedavno na tržište plasirani i prvi modeli gumenih startasica.

>> Nove Startasice za školske dane – Startas Cvičke

Komentara 5

DU
Deleted user
23:55 01.12.2016.

Aaa ovi gledatelji oko nje su zalutali na tribine???da nema Kolinde ne bi niti znali da su na tekmi i da se navija za Hrvatsku ili ih je sram da ih ''komšije'' ne prepoznaju u Hrvatskim bojama???

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
02:44 02.12.2016.

Kraljica! Svaka joj čast!

Avatar croatxl
croatxl
03:30 02.12.2016.

Bravo predsjednice,sve cestitke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije