Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.11.2014. u 14:00

"Mogu sama za sebe potpisati? Nisam to ni znala", prpošno je rekla KGK

Sjećate li se lika Pere iz Lovrakova "Vlaka u snijegu" koji je, osim što je sjajno bio ilustriran u knjizi, isto tako bio dobro prikazan u filmu redatelja Mate Relje. Sjećate li se kako je Pero sam za sebe glasao za domaćina zadruge, a prije toga dijelio slatkiše učenicima da glasaju za njega, a ne za omiljenog i među djecom popularnog Ljubana. I kako je na kraju taj njegov jedan jedini glas za samoga sebe raskrinkan tako što je vlastito ime napisao malim početnim slovom tj. pero. Jer, osim što je bio bahat i neotesan, bio je i – nepismen.

Hvala RTL­-u! Naime, na nesretnu Perinu "predizbornu kampanju" sjajno je jučer podsjetio RTL-ov prilog u središnjem dnevniku, o početku prikupljanja potpisa za kandidaturu za novog hrvatskog predsjednika, gdje se Kolinda Grabar Kitarović ponudila da postane "Pero", jer je sama sebi dala potpis na svome štandu, što nijednom drugom kandidatu (Josipoviću i Kujundžiću) nije na um palo učiniti.

"Mogu sama za sebe potpisati? Nisam to ni znala", prpošno je rekla KGK i dodala svoj potpis, zacijelo među prvima od 10.000 potrebnih koliko ih valja prikupiti u sljedećih 12 dana. Kujundžićev štand RTL nazvao je skromnim, a Josipovićev dolazak popratio je informacijom kako je došao nakon predsjedničkog radnog kako bi sudjelovao u vlastitoj predsjedničkoj kampanji. Ne zna se tko je skromniji i samozatajniji među kandidatima za Pantovčak, zar ne? Baš kao i minorni Ante Đapić, koji je, također, dao potpis sam sebi, što je zabilježila Nova TV! A hrvatski "vlak" odavno je zapeo u snijegu i teško da će ga se iz toga zapuha izvući bez zajedništva, pameti i "zadrugarstva", baš kao i u Lovrakovoj knjizi. Pučkoškolskoj lektiri koje bi se i predsjednički kandidati mogli prisjetiti. Barem u metafori. Ili onda kad daju potpise sami sebi.

PLUS

Da je papa Franjo znao da je Ivana Petrović s Nove TV zajedno s njim u Bruxellesu, sigurno bi joj došao poljubiti ruku, jer je opet pokazala da je prva dama vanjskopolitičkog izvještavanja!

MINUS

Utrku novinara za odvjetnikom Hanžekovićem i Milanom Bandićem pred zagrebačkim sudom bilo je degutantno gledati, pa ako već nisu htjeli dati izjave, to nije trebalo ni objaviti.

Komentara 73

Avatar mili99
mili99
14:09 26.11.2014.

Kakav je ovo komentar i članak. Po ovoj logici ne bi kandidati niti trebali za sebe glasati na izborima jer bi to bilo kako on kaže "Pero sam sebi daje glas". Molim vas bez ovakvih analiza ubuduće.

BJ
Bjelovar112
14:10 26.11.2014.

pa kome ce ? vjeruje u sebe i normalno je da si da potpis

CE
centarfor25
14:55 26.11.2014.

Vidi se za koga navija ovaj novinarčić. Pavičić nije vidio da je i Josipović potpisao za sebe a da je i Kujundžić htio potpisati ali nije imao osobnu uz sebe. i to prije Kolonde. Samo kritizira Kolindu što je potpisala za sebe i to nakon što su je upozorili da to može napraviti. Dakle i 24 sata se je osim EPH svrstao uz Josipovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije