Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednički izbori

Kolinda Grabar Kitarović predala DIP-u 328.683 potpisa

Kolinda Grabar Kitarović i potpisi
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/7
06.12.2014.
u 17:59

- Želim da suočimo programe, a u sučeljavanjima neću ići protiv kandidata osobno - zaključila je Grabar Kitarović.

- Mislim da ćete se iznenaditi kada vidite broj potpisa za kandidaturu - rekla je u jutros u Intervju tjedna Hrvatskog radija HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović. I dosta, HDZ je u Državno izborno povjerenstvo dostavio 328.683 potpisa potpore! Grabar-Kitarović tako je nadmašila Ivu Josipovića koji je u DIP dostavio 203.875 potpisa. HDZ-ovoj kanidatkinji Kolindi Grabar Kitarović potpise je u DIP nosio predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

- Skupili smo više potpisa nego ijedan kandidat u povijesti otkada se skupljaju potpisi za kandidaturu. Očekuje nas kampanja za bolju Hrvatsku, za modernu, samosvjesnu, domoljubnu i snažnu Hrvatsku. Kako smo dobili ovako veliku potporu od naroda u ovim potpisima, očekujem izbornu pobjedu – rekla je Kolinda Grabar Kitarović nakon što je predstavnicima DIP predala kutije s potpisima.

Rekla je kako će voditi kampanju u kojoj će građanima objasniti što je život u boljoj Hrvatskoj, što je gospodarski rast, socijalna stabilnost, vladavina prava, nacionalna sigurnost i obrana i međunarodni ugled Hrvatske." A kakvu će kampanju imati protukandidati, to ćemo tek vidjeti", dodala je.

 Viđeni su ljudi iz vrha HDZ-a - politički tajnik stranke Tomislav Čuljak, potpredsjenik Sabora Željko Renier, Milijan Brkić, predsjednici kolacijskih stranaka, Branko Hrg (HSS), v.d. HSP AS Ivan Tepeš, glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić...

Još jutros dok je gostovala u intervjuu tjedna Hrvatskog radija , HDZ-ova predsjednička kandidatkinja naglasila je kako se "mora paziti kamo ide svaka kuna jer gospodarsko stanje u Hrvatskoj je takvo da si ne možemo priuštiti trošenje previše novca", rekla je na pitanje koliko novca će potrošiti u kampanji.

Spremna je zatražiti prijevremene izbore

Naglasila je da je Josipović njezin politički protivnik, ali da joj je stvarni protivnik teško gospodarsko stanje u državi.

- Građanima nudim zaokret u pet točaka koje sam predstavila - rekla je Grabar Kitarović. Najavila je da bi, u slučaju da postane predsjednica, pokušaja uspostaviti suradnju s Milanovićem, a sazvat će i izvanrednu sjednicu Vlade. - Ako se pokaže da s ovom ekipom ne može dalje, tražit će od njih da svoje mjesto nekom tko zna i može - rekla je Grabar Kitarović i dodala da je u obrani interesa građana spremna zatražiti i prijevremene izbore.

- Onaj tko misli da je fikus, neka sjedi doma - kazala je Grabar Kitarović te dodala da ne misli da predsjednik nema dovoljno ovlasti.

"Treba uvesti reda na HRT-u"

Grabar Kitarović je komentirala i izjavu HDZ-ovog saborskog zastupnika Dujomira Marasovića da će, kada dođu na vlast, sve pomesti sa HRT-a.

- HRT je javna televizija koja mora raditi u interesu javnosti i objektivno prenositi informacije. Marasović ima pravo na svoje mišljenje i ima ga pravo izreći. Mislim da je raspon mišljenja dopustiv, ali predsjednik mora biti arbitar u svemu tome - rekla je Grabar Kitarović te dodala da "treba uvesti reda na HRT-u" i da se "kao predsjednica neće miješati u uredničku politiku HRT-a".

- Diplomacija će biti u funkciji gospodarstva. Mora otvarati vrata našim poduzetnicima i izvoznicima, ali i stranim investitorima koji dolaze u Hrvatsku - rekla je Grabar Kitarović. - Veselim se sučeljavanjima. Spremna sam. Želim da suočimo programe, a u sučeljavanjima neću ići protiv kandidata osobno - zaključila je Grabar Kitarović.

>>Grabar Kitarović: Neka Josipović kaže čijim novcem financira pretkampanju

>>Đapić odustao od kandidature za predsjednika: Podržavam Grabar Kitarović

Komentara 322

LI
lima41
10:59 06.12.2014.

ako se predsjednik uopće pojavi na sučeljavanju...

Avatar docCL
docCL
10:58 06.12.2014.

Mozebitno pitanje protukandidatima na suceljavanju: Yosipovicu kako ste od svoje profesorske place dosli u posjed pet stanova u Zagrebu? Milane kako ste od svoje profesorske place dosli u posjed vile u Markusevcu, pet vila u Sv.Klari i sest apartmana na Pagu?

SA
santos008
11:00 06.12.2014.

Svi kandidati osim Josipovica trebali bi bojkotirati suceljavanje na Radman-Rakic Televiziji,premda nisu pono bolje ni RTL kao ni Mislava Bage cankoulizivackaTV-Nova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije