Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Sisku

Kolinda Grabar-Kitarović uručila stipendije stipendistima Zaklade "Fra Bonifacije Ivan Pavletić"

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
27.11.2015.
u 19:11

– Stipendije neka vam budu poticaj da svoje znanje i sposobnosti usmjerite ka vašem zavičaju i domovini – dodala je predsjednica

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović večeras je u Sisku uručila stipendije ovogodišnjim stipendistima Zaklade "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" Sisačke biskupije. Zaklada stipendije dijeli od 2010. godine, a ove godine stipendiraju rekordnih 88 studenata s područja biskupije.

– Skrb o mladima jedna je od najbitnijih stavaka u mom programu i uvijek mi je drago kada se ovako može pomoći mladima u školovanju, studiranju ili zapošljavanju. Posebno je ovo važno za Sisačko-moslavačku županiju gdje ljudi još uvijek osjećaju posljedice rata i agresije. Naročito me se dojmilo saznanje kako se između Zaklade i studenata ne potpisuje nikakav ugovor, nego se sve bazira na povjerenju što je jako važno za moralno sazrijevanje ljudi, ali puno govori i o ugledu same Zaklade – rekla je u obraćanju stipendistima Kolinda Grabar Kitarović poručivši im kako su  stipendije izraz velikog povjerenja u njih te potvrda onog što su do sada postigli u životu.

Stipendije neka vam budu poticaj da svoje znanje i sposobnosti usmjerite ka vašem zavičaju i domovini – dodala je predsjednica.

Zaklada "Fra Bonifacije Ivan Pavletić" ime nosi po redovniku koji je 1864. rođen u Zbjegovači, u Moslavini. Umro je mlad u Rimu, u 33. godini života, no cijeli svoj kratki život posvetio je brizi za druge, naročito za mlade.

Predsjednica je prije dodjele stipendija održala i radni sastanaka sa županom Sisačko-moslavačkim Ivom Žinićem.

>> Zoran Milanović nije pokazao potpise potpore na konzultacijama s predsjednicom

>> Stipendirali smo 112 izvrsnih đaka iz siromašnih obitelji

Komentara 2

MA
Malenkost
08:39 28.11.2015.

Ima Stas ki Jovanka Broz! Triba ic na Dijetu. Vrata vise ki da nema. Sve je Bucmastija. A s Menopauzom dolazi i gubitak Estrogena i izrazajnost male kolicine Testosterona= Truplo sve ki "masculin". Adiposita masculinskog Tipa, Mobilitet sve manji, Limuzine, Gozbe, Grickanje Delicija- Hypertonus ... Apoplex. Jad. Triba je spasavati.

LA
Lavica7
19:43 27.11.2015.

Gdje su ti mladi? Ona se stvarno voli naslikavati. Ne znam zasto.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije