Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavljeni rezultati

Grabar-Kitarović treća na rang-listi za upis na doktorski studij na FPZG-u

kolinda grabar-kitarović, tomislav nikolić
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
30.11.2015.
u 16:16

Na stranici Fakulteta objavljena je rang-lista na kojoj je predsjednica osvanula na visokom trećem mjestu

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović primljena je na poslijediplomski doktorski studij Politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Na stranici Fakulteta objavljena je rang-lista na kojoj je predsjednica, na temelju prikupljenih bodova, osvanula na visokom trećem mjestu.

Grabar-Kitarović upisala je smjer Međunarodnih odnosa, a prošli tjedan bila je i na razgovoru s redovitim profesorom Lukom Brkićem.

Inače, doktorski studij traje šest semestara, a cijena školarine je 60.000 kuna. Osim što će normalno nastaviti s predsjedničkim aktivnostima, Kolinda Grabar-Kitarović imat će i obvezu sjediti u studentskim klupama na obveznim predavanjima.

Osim predsjednice doktorski studij na FPZG-u ove godine upisalo je još 37 kandidata.

>>Predsjednica upisuje doktorat na Fakultetu političkih znanosti

>>'Moramo prestati razmišljati u terminima što se od Hrvatske očekuje'

Foto: FPZG

Komentara 83

DU
Deleted user
16:32 30.11.2015.

Javljaju se razni dusebriznici na samu cinjenicu zelje za skolovanjem i upisom aktualne predsjednice a nisu bili ni blizu javnim ocitovanjima intelektualci? Onda kada je naprimjer Hajdas Doncic etc....zavrsavao na faksu kod kolege Grcica?....on prigorec u dalmaciji....

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
16:59 30.11.2015.

Dakle, ona kao predsjednica može studirati. Znači, i Sinčić je kao student mogao biti predsjednik? Ne shvaćam ovo. Izabrana je za predsjednicu države, a ne kućnog savjeta ili kakvog odbora. Štićena je osoba koja ne može ni spavati bez stražara. Upisuje studij i imat će vremena učiti, slušati predavanja na fakultetu i polagati ispite, a pri tome i biti predsjednica države? Sad, nadomak 50-te, treba joj titula Dr.? S kojim razlogom? Koga ona zaje*ava? Ovdje si svatko svašta dopušta u ovom smiješnom društvu. I nije joj ovo prva glupost, svakih mjeces ili dva izleti pomalo iz tračnica s nekom, manje ili više čudnom idejom koju poslije mora popravljati ili opravdavati. Da, ... dao sam joj glas u drugom krugu da onaj titoistički luzer odleprša s Pantovčaka jer je bio zlonamjeran i štetan. Ali Kolinda zna imati djetinjaste odluke. nema zrelosti... Lijepo je smješkati se i pokazivati fine manire, ali nema tu životne zrelosti ni takta, ni spoznaje što se može, a što ne može i što treba, a što ne treba. Tuđman sve više vrijedi što vrijeme odmiče i sve je nedostižniji, a došao je na čelo države sa 68 godina starosti, imao je iskustvo i mudrost i uspio je ostvariti cilj.

DU
Deleted user
17:09 30.11.2015.

Za doktorski studij treba želja, novac i suglasnost poslodavca da se za vrijeme radnog vremena može prisustvovati predavanjima. I da posao ne trpi. Poslodavac predsjednice je narod "svi ste vi moji". Nije nas pitala da ne bude na radnom mjestu.tu. Doktorat se uobičajeno završava uzimanjem neplaćenih radnih dana, mjeseci pa i pola godine, da bi s isti završio. Odobriti će to sama sebi. Jer tako piše u Ustavu: predsjednik ima dovoljno vremena da studira. Predsjednica nam je lijepo pokazala da na radnom mjestu predsjednika, ako izuzmemo šminkanje, friziranje i probe haljina, nema posla za više od sat vremene dnevno. Jel' i prvi muž, Kitarović, obnovio svoj doktorski studij?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije